U proljeće želimo što više vremena provoditi u prirodi, družiti se s prijateljima, piti kave na terasama. Ali proljeće nisu samo lijepi i sunčani dani te ponekad moramo istrpjeti i pokoju kap kiše - ili malo više kiše.

Galerija Stan zbog kojeg ostanak doma postaje omiljena opcija Stan zbog kojeg ostanak doma postaje omiljena opcija - 1 Stan zbog kojeg ostanak doma postaje omiljena opcija - 2 +11 Odličan ukras svakog doma su biljke

A kada kroz prozor ugledamo kišu, većina nas poželi ostati na kauču, ispred TV-a i uživati na suhom dok kapljice udaraju o naše prozore i čine spavanje tako privlačnom aktivnošću. Posebno je ugodno ostati doma kada su naši stan ili kuća toliko ugodni i topli da pomislimo kako uopće nije loša ta kiša.

Stan u kojem se pri odabiru svakakog detalja pazilo da ga se pretvori u oazu mira i udobnosti uredila je i Brygida, koja stoji iza profila na Instagramu pod nazivom Bohostyleliving.

U elegantnom i prozračnom stanu smještenom u Hamburgu dominira bijela boja, a posebnu draž daju mu pomno odabrani detalji - ističu se zelene biljke, među kojima je i posebno fotogenična monstera, ali i ljuljačka u dnevnoj sobi koja izgleda kao savršena pozivnica za ostanak doma.

Slika nije dostupna Baš nježan: Stan u kojem su detalji i boje stvorili toplo obiteljsko gnijezdo

Slika nije dostupna Deset fotografija koje pokazuju da su kuhinja i dnevni boravak u jednom odlična ideja

Stan zbog kojeg ostanak doma postaje omiljena opcija - 3 Odličan ukras svakog doma su biljke (Foto: bohostyleliving/Instagram)

Upravo su detalji bitan dio uređenja doma - kada sve velike stvari sjednu na svoje mjesto, pomoću detalja na stan možete staviti vlastiti potpis i učiniti ga mjestom koje će ljudi povezivati baš s vama. Prilikom odabira detalja budite svoje, a u nastavku pročitajte i neke savjete koji bi vam mogli pomoći na tom putu:

1. Napravite plan

Prije nego što se bacite na posao, dobro je imati plan. Napravite popis svega onoga što trebate razmotriti u vezi s dizajnom svog doma i razmislite kako ćete pristupiti svakom dijelu plana. Kada je moguće, neke stvari isplanirajte do najsitnijih detalja. Primjerice, donesite odluku da će na stolu u vašem dnevnom boravku biti vaza s umjetnim ružičastim ružama, umjesto da samo zamislite cvijeće. Sve to omogućit će vam lakšu i manje stresnu provedbu plana i uređenje interijera.

2. Proračun

Možda i najbitnija stavka o kojoj morate razmisliti na samom početku jest proračun. Nekad je najmanji problem izabrati lijepe detalje, međutim bitno je da si te detalje možete priuštiti i da se uklapaju u vaše financije. Nemojte si dozvoliti da se zaletite s odabirom detalja, a onda se razočarate kada shvatite da većinu njih zapravo ne možete priuštiti.

3. Značaj detalja

Naravno, jedan detalj neće imati preveliki učinak na sveukupan dojam, međutim kada svi detalji sjednu na svoje mjesto oni će itekako pridobiti potrebnu pažnju i učiniti dom besprijekorno uređenim i savršeno zaokruženim.

4. Potražite inspiraciju oko sebe

Inspiraciju za detalje možete pronaći posvuda. Jedno je mjesto nezaobilazni internet - nije loše pogledati kako su drugi posložili svoje interijere. Tu su onda i mjesta na koja ste putovali, komadi koje ste naslijedili, a ponekad ideju možete pronaći i na ulici.

5. Uvijek razmišljajte o široj slici

Možda ste se zaljubili u neki specifičan komad koji biste rado imali u svom domu, ali prije nego što se s njim zaputite prema stanu, zamislite širu sliku i razmislite kako će se uklopiti u ostatak vašeg doma. Želite da konačan rezultat bude sklad, a ne kaos sastavljen od svega i svačega.

U našoj galeriji pogledajte kako izgleda stan koji izgleda kao savršena pozivnica za ostanak doma, ali i detalje za uređenje doma koje smo pronašli u trgovinama, a koji su inspirirani upravo ovim stanom.

Stan zbog kojeg ostanak doma postaje omiljena opcija - 1 Pomoću detalja stavljate vlastiti potpis na vaš dom (Foto: bohostyleliving/Instagram)

Ako uskoro planirate uređivati svoj balkon, možda vas inspirira ljupki balkon iz Međimurja:

Inspiracija iz Međimurja: Ljupki balkon zbog kojeg se omiljeni rituali sele na otvoreno Marselin balkon idealan je za ispijanje prve jutarnje kave Balkon Marsele Glavine - 1 Balkon Marsele Glavine +3 Balkon Marsele Glavine - 2

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju