Balkon je dio doma koji posebno volimo u proljeće kada postaje naša oaza mira, mjesto na kojem skupljamo energiju i najljepša lokacija za ispijanje jutarnje kave.

Galerija Marselin balkon idealan je za ispijanje prve jutarnje kave Balkon Marsele Glavine - 1 Balkon Marsele Glavine +3 Marsela je za balkon izabrala metalni stolić i dvije stolice

Sve to još je bolje ako je balkon lijepo uređen pa postane naš dnevni boravak na otvorenom. O 10 koraka uz koje balkon postaje upravo jedno takvo mjesto već smo pisali, a uvijek je dobro potražiti i inspiraciju među onima kojima je to pošlo za rukom.

Među njima je i Marsela Glavina s Instagram profila Marylandist, koja je s nama podijelila svoje ideje i savjete za uređenje balkona.

I ona sama je, kaže, s dolaskom toplijeg i sunčanijeg vremena svoj jutarnji ritual ispijanja kave lagano počela seliti na balkon.

Kad je u pitanju uređenje balkona, više sam sklona minimalizmu. Naime, s obzirom na to da je naš balkon dosta velik i izložen vjetru, suncu i ostalim vremenskim nepogodama, morala sam biti praktična te osmisliti rješenje koje će lijepo izgledati, a neće mi stvarati prevelikih problema kod lošeg vremena, kaže Marsela.

Prošle godine napravili su tako krov iznad balkona, pa su su stolić i stolice zaštićeni, a sve ostalo, dodaje, ako to bude potrebno, može brzinski unijeti unutra.

S obzirom na to da je njezin balkon prilično izložen suncu, nažalost, ne može držati puno cvijeća.

Posebnu dozu šarma svakom balkonu dati će i zanimljivi jastuci i tepisi u bojama te fenjeri i drugi veseli ukrasi u skladu s proljetnom sezonom

Prošle sam godine imala hortenzije i kaktuse u teglama, no za ovu sezonu još ništa nisam osmislila. Iznijela sam palmu koju sam dosad držala unutar stana, a možda nabavim i lavandu i druge biljke kojima odgovara sunce, kaže.

Sa suncem problema nema namještaj. Kada je on u pitanju, Marsela je izabrala metalni set koji se sastoji od stolića i dvije stolice koje je ukrasila šarenim jastučićima na točkice iz Jyska.

Na stolu uvijek držim fenjere i cvijeće u vazi. Da bih malo razbila monotoniju, na pod ispod stola stavila sam i okrugli boho tepih.

Tepisi balkonu daju dozu topline i osjećaja ugode pa ih svakako preporučujem, a vrlo su povoljni i praktični, dodala je.

Mali balkon Kutak za uživanciju: 10 ideja za uređenje balkončića poput bombončića

Maćuhice Baršunast i skroman cvijet kojem ne smetaju niske temperature

Za ovu sezonu planira nabaviti i ležaljku koja će upotpuniti balkon.

S obzirom na to da živimo na selu i da smo okruženi prirodom, zapravo i ne osjećam preveliku potrebu da na balkonu držim puno cvijeća.

Ono što naš balkon još čini posebnim i zbog čega istinski uživamo jest i predivan pogled koji imamo s balkona, s obzirom na to da živimo u brežuljkastom dijelu Međimurja, priča Marsela.

DETALJIMA I BILJKAMA MOŽE SE POSTIĆI MNOGO

Svima koji planiraju uređivati balkon poručila je kako, bez obzira na veličinu balkona, stvarno nije nužno izdvajati puno novca.

Mislim da se detaljima i biljkama može postići puno toga. Primjerice, ako imate uvjete, predlažem cvijeće poput maćuhica i jaglaca ili pak kaktuse u ukrasnim teglama, a posebnu dozu šarma svakom balkonu dati će i zanimljivi jastuci i tepisi u bojama te fenjeri i drugi veseli ukrasi u skladu s proljetnom sezonom, zaključila je.

U našoj fotogaleriji pogledajte kako izgleda predivan Marselin kutak idealan za ispijanje prve kave.

Balkon Marsele Glavine Balkon Marsele Glavine (Foto: Marsela Glavina)

Izdvojili smo i ponudu ukrasnih jastučića u trgovinama koji bi mogli biti dobar izbor za vaš balkon(čić):

Ukrasni jastučići: Detalji za uređenje balkona idealnog za ispijanje kave Ikea, 39,90 kn Emmezeta, 39,99 kn Vivre.hr, 114 kn +2 Lesnina, 39,90 kn

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju