Rolada s tunom – sastojci:
- 250 g cvjetače
- jedna mrkva
- 2 žlice skyra ili svježeg sira
- 3 jaja
- malo maslinova ulja
- sol
Nadjev:
- 240 g tune
- žlica majoneze
Rolada s tunom – priprema:
- Cvjetaču, mrkvu, sir, jaja i maslinovo ulje izblendati pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje.
- Peći oko pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Gotovi biskvit zarolati u krpu pa pričekati da se sasvim ohladi.
- Ocijeđenu tunu pomiješati s majonezom, nadjenuti biskvit od povrća pa ponovno zarolati.
- Pripremljena rolada može se jesti odmah, ali je najbolja kad se ohladi.
Savjet: U zdravi biskvit bez brašna možete dodati bilo koje punjenje. Ohlađeni biskvit možete nadjenuti svježem sirom, ribanim sirom i šunkom, dimljenim lososom ili nekim drugim nadjevom.
Recept za zdravu i ukusnu roladu s nama je podijelila gastroblogerica Helena Pudić iz Slavonskog Broda. Njezinu roladu pohvalile su brojne pratiteljice. Pa ovo je sjajno, fantastičan obrok, kidalica od jela... samo su neki od komentara.
Još zdravih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Provjerite i recept za zdravu roladu od špinata.
Dobar tek!