Ima nešto zbilja posebno u crno-bijelim mačkama. Na glasu su kao izrazito prijateljske, inteligentne, vokalne i aktivne, a vjerujemo da bi mnogi vlasnici tih ljepotica mogli to i potvrditi. Zbog crno-bijelog krzna dobile su nadimke poput bandit, Oreo, Batman, panda, pingvin, a nama je najdraži – fantomić.

Galerija Čunki i King Arthur Čunki i King Arthur Crno-bijela maca naše čitateljice +17 Mačak Felix

Crno-bijela kombinacija na dlaci mačke može doći u različitim uzorcima i verzijama, recimo ona kod koje je većina tijela crne boje, s bijelim krznom na prsima i šapama, pa maca izgleda kao da nosi smoking.

Mačak Blacky Mačak Blacky (Foto: Privatna fotografija)

Nadalje, mačka može biti potpuno bijela, s crnim repom i ušima ili imati pretežno bijelo krzno s dodatkom crne na leđima i glavi. Jako su interesantne i one većinom bijele s nekoliko crnih točaka ili mrlja po tijelu, nalik na kravu.

Kada je riječ o boji očiju, crno-bijele ljepotice opčinjavaju ljubitelje mačaka svojim, u većini slučajeva, zelenim očima, kojima se često pripisuju mistične moći. Vjerujete li u to ili ne, ne može se poreći da zelene mačje oči lako opčine svakako tko se zagleda u njih!

Maca Mici Maca Mici (Foto: Privatna fotografija)

A nas su očarale crno-bijele ljubimice naših čitateljice čije ste fotografije podijelile s nama na našoj Facebook stranici. Baš ste nas razveselile i sve vaše mace su predivne i preslatke, a mi smo ih izdvojili 20 za našu slatku fotogaleriju.

Crno-bijela mačka Zanimljivost o boji očiju crno-bijelih maca koju možda niste znali

Drago nam je da vaše ljepotice uživaju u životu, i vi u njihovom društvu, a dirnula nas je fotografija čitateljice Tihane koja nam je pokazala svog mačka Maxa kojeg nema od 2018. i još joj fali. A svatko tko je imao i samo jednu macu u životu koju je volio, Tihanu će sigurno razumijeti.

Mačak Max Mačak Max (Foto: Privatna fotografija)

Sve je očarao: Perzijski mačak Ante iz Splita pobjednik je svjetske izložbe mačaka WFC Svjetska izložba mačaka u Karlovcu - 15 WFC Svjetska izložba mačaka u Karlovcu - 18 WFC Svjetska izložba mačaka u Karlovcu - 11 +14 WFC Svjetska izložba mačaka u Karlovcu - 17

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju