Ako ćete uskoro izgovoriti sudobnosno "da", vjerojatno je iza vas potraga za savršenom vjenčanicom i cipelama. Osim toga, vjerojatno imate i zakazan termin za šminkanje i frizuru.

Galerija Izabel Kovačić Franka Batelić Kristina Milković Čilić +11 Vanja Modrić

I dok haljina igra ključnu ulogu u predstavljanju vas i vašeg stila, šminka i frizura su tu da vaš izgled podignu na višu razinu.

U ovom tekstu posvetit ćemo se frizurama. Od šik konjskih repova preko voluminoznih valova pa sve do elegantnih punđi... toliko je opcija među kojima možete birati svoju vjenčanu frizuru.

Prilikom odabira frizure, dobro je u obzir uzeti neke stavke kao što su godišnje doba, vremenska prognoza... Primjerice, ako vam u ljetnim mjesecima smeta raspuštena kosa, izbjegnite je i na dan vjenčanja.

Antonija Mišura Sandrić Antonija Mišura Sandrić (Foto: Niksa Stipanicev/Cropix)

Najbitnije je naravno da odaberete frizuru koja se uklapa u vaš stil. Eksperimentiranje je bolje ostaviti za druge prigode.

Naravno, potraga za idelanom frizurom često uključuje i pregledavanje tuđih frizura kako biste otprilike shvatili što želite.

Za sve u potrazi za inspiracijom, u galeriji na početku teksta izdvojili smo frizure slavnih Hrvatica za veliki dan koje će vas možda inspirirati.

I domaće slavne dame su birale razne stilove, od blago valovite, raspuštene kose sve do punđa u kombinaciji sa šiškama.

Vanja Modrić Vanja Modrić (Foto: Boris Kovacev/Cropix)

Frizura koja je mnogima draga, a idealna je za dame koje žele raspuštenu kosu, je polupodignuta frizura. Nju su za svoj veliki dan izabrale Izabel Kovačić, Vanja Modrić, Adriana Ćaleta-Car...

Sada je vrijeme za povratak na početak teksta gdje vas čeka galerija s frizurama slavnih Hrvatica na dan njihova vjenčanja.

Odaberite najljepšu: Vjenčanice koje su poznate Hrvatice birale za svoja proljetna vjenčanja Anita Lovren, lipanj 2013. Helena Livaković, lipanj 2022. Kristina Milković Čilić, travanj 2018. +9 Vanja Modrić, lipanj 2011.

Što su hrvatske pjevačice i glumice nosile kao gošće na vjenčanjima Severina na vjenčanju Lejle i Tarika Filipovića 2008. godine Severina na vjenčanju Lejle i Tarika Filipovića 2008. godine Ivana Kindl i Ivana Vrdoljak Vanna na vjenčanju Jacquesa Houdeka 2005. godine +7 Bojana Gregorić Vejzović na vjenčanju Ane Begić Tahiri 2010. godine

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju