Hrvatska mreža za beskućnike (HMB) pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć najpotrebitijima po imenu „I njima je Božić“.

Od 13. prosinca 2021. do 13. siječnja 2022. godine zajedno pomognimo i uljepšajmo blagdane beskućnicima i osobama u riziku od beskućništva.

Pomoći možete na dva načina: donošenjem poklona za beskućnike ili novčanom donacijom.

Poklone možete donijeti u Centar za pomoć i podršku beskućnicima i osobama u riziku od beskućništva u Branimirovu 53 radnim danom od 9 do 18 sati te subotama (18.12. 2021. i 8. 1. 2022.) od 9 do 14 sati.

Primjer poklona: poklon-bonovi, higijenske potrepštine poput vlažnih maramica, gelova za tuširanja, mirisa za tijelo, jednokratnih britvica i pjena za brijanje, pasta za zube, četkice za zube, ženskih higijenskih potrepština, trajni prehrambeni proizvodi poput pašteta, sardina i mesnih narezaka, ili pak poneki slatki zalogaj.

Prema vašim mogućnostima i dobroj volji mogu se donijeti i dodaci kao što su kape, šalovi, rukavice i čarape koje su od velike koriste tijekom zime.

Ukoliko pokloni nisu omotani prozirnim papirom poželjno je da na njih napišete što ste donijeli i kome su namijenjeni (M/Ž/Uniseks) radi lakše podijele korisnicima.

Slika nije dostupna Gesta ljudskosti: Knjižnica u Škotskoj otvara vrata i na Božić da nitko ne bude sam

Volonterka Vlatka Bakran Burić pomaže beskućnicima - 4 Volonterka Vlatka Bakran Burić: "Beskućnici su ljudi sa snovima i željama, ali puno je predrasuda o njima"

Ako niste u mogućnosti osobno doći u Centar za pomoć i podršku beskućnicima uključiti se možete u humanitarnu akciju i putem novčanih donacija. Novčane donacije bit će iskorištene za kupnju poklona i potrepština za beskućnike te podijeljeni ispred pučke kuhinje i na drugim sličnim lokacijama.

Novčane donacije možete uplatiti na IBAN humanitarne akcije: HR6523600001503013327, Zagrebačka banka; Model:00; Poziv na broj: 006; Opis: HA – I njima je Božić.

I mala sitnica dovoljna je da se uključite u humanitarnu akciju i uljepšate blagdane beskućnicima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju