S dolaskom ljeta i sve toplijih dana i ugodnih večeri sve su nam više na pameti male kućice za uživanje i opuštanje u prirodi. Ideju za kuću s malo kvadrata u kojoj ćete imati svoj mir, ali i sve potrebno za život, dala nam je i ova genijalna kućica u Nizozemskoj koju je sama izgradila bivša odvjetnica.

Galerija Kućica od 17 metara kvadratnih - 1 Kućica od 17 metara kvadratnih - 10 Kućica od 17 metara kvadratnih +7 Ova kućica u prirodi može se pohvaliti dobro promišljenim rasporedom

Nizozemka Jente nekoć je radila kao odvjetnica i poslovna savjetnica, a onda je odlučila napraviti zaokret, preseliti se u prirodu i započeti mirniji način života – i održiviji!

Kućica od 17 metara kvadratnih - 9 Ova kućica u prirodi može se pohvaliti dobro promišljenim rasporedom (Foto: MARGRIET HOEKSTRA)

Naime, Jente je sama dizajnirala i izgradila svoju kućicu veličine svega 17 četvornih metara, bez ikakvog prijašnjeg iskustva u građevini. Završila je tečaj i dobila puno dobrih savjeta te je šest mjeseci neprekidno radila na izgradnji svog malenog doma.

Ova kućica u prirodi može se pohvaliti dobro promišljenim rasporedom, koji je izuzetno bitan kod prostora s malo kvadrata, a interijer je uređen u drvu svijetle nijanse, zbog čega se prostor čini većim.

Ima kupaonicu s kompaktnom kadom i pametno dizajniranim kompostnim WC-om i malu kuhinju opremljenu s dva plamenika, a prostor neprimjetno prelazi u višenamjensko područje.

U njemu se nalaze blagovaonica te prostor za odmor uz prozor, dok je prostor za spavanje uređen u potkrovlju i pravo je ugodno utočište s pogledom na šarmantno vanjsko okruženje.

Kućica od 17 metara kvadratnih - 10 Kućica od 17 metara kvadratnih (Foto: MARGRIET HOEKSTRA)

Jentina kuća nije samo dokaz minimalističkog i jednostavnijeg načina života, već je i ekološki prihvatljivo mjesto za život. Solarni paneli na krovu omogućuju održivi izvor električne energije, dok se voda prikuplja i filtrira, čime se utjecaj na okoliš svodi na najmanju moguću mjeru.

Kućica od 17 metara kvadratnih - 2 Kupaonica s kompaktnom kadom i pametno dizajniranim kompostnim WC-om (Foto: MARGRIET HOEKSTRA)

Najslađi kvadrati: Pogledajte ljetne kućice od desetak kvadratnih metara dovoljnih za savršenu idilu Ljetna vrtna kućica Ljetna vrtna kućica Ljetna vrtna kućica +4 Ljetna vrtna kućica

Tata Bojan i djed Ivo za malenu Maris napravili su dvorišnu kućicu punu preslatkih detalja Tata Bojan iz Strmca Podravskog i njegov otac svojoj kćerkici i unučici Maris izradili su najslađu dvorišnu kućicu s terasom - 8 Tata Bojan iz Strmca Podravskog i njegov otac svojoj kćerkici i unučici Maris izradili su najslađu dvorišnu kućicu s terasom - 9 Tata Bojan iz Strmca Podravskog i njegov otac svojoj kćerkici i unučici Maris izradili su najslađu dvorišnu kućicu s terasom - 2 +10 Tata Bojan iz Strmca Podravskog i njegov otac svojoj kćerkici i unučici Maris izradili su najslađu dvorišnu kućicu s terasom - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju