Pripreme za Božić ove su godine u mnogim domovima počele ranije nego ikad prije. U prosincu koji je po mnogočemu drugačiji od svojih prethodnika, svi su požurili u dom unijeti dozu sreće i veselja u obliku lampica i kuglica.

I naše čitateljice više su nam puta dokazale i pokazale da su ove godine u svojim domovima napravile prave male spektakle. Pored bora zablistao je i svaki drugi kutak u kućama i domovima diljem zemlje, a mnogi su posebnu pažnju posvetili prozorima.

Božićne dekoracija s vješalicama - 1 Slatko i drugačije: Ideje za blagdansko ukrašavanje doma s vješalicama

Slika nije dostupna Kako divno! Ukrašeni prozori naših čitateljica koji će svaku ulicu pretvoriti u mali advent

Prozori su onaj dio našeg doma koji jednom kada ga ukrasimo ima moć izmamiti osmijeh na lice slučajnim prolaznicima. S obzirom na to da smo u godini u kojoj će blještavilo na gradskim ulicama biti puno skromnije nego inače, prozori su dobar način da svaka ulica postane mali advent za sebe.

Ako je ukrašavanje prozora nešto što vas tek čeka i u potrazi ste za inspiracijom, možda vam pomognu naše jednostavne ideje. Naš prozor mi smo ukrasili na tri različita načina.

Prozor prvi: Prirodno

Za ukrašavanje ovog prozora koristili smo eukaliptus, češere i ukrase izrađene od prirodnih materijala. Vi se možete zaigrati i drugim materijalima poput borovih grana i drugih ukrasa iz prirode, a češeri  mogu postati još posebniji pomoću eteričnog ulja jele. Tako će, osim što će lijepo izgledati, vaš prozor i fino mirisati.

Prozor drugi: Retro

Za ukrašavanje prozora u retro stilu za početak će vam dobro doći bijeli flomaster za staklo pomoću kojeg možete iscrtati primjerice jelku. Što se tiče ukrasa, u obzir dolazi svašta - od starinskih ukrasa od drveta, preko kugle sa snijegom do raznih DIY ukrasa. Tu naravno ima mjesta i za licitare, a konačan rezultat bit će topli, nostalgični ugođaj.

Slika nije dostupna Prekrasni! 24 vaša adventska vjenčića koje bi poželio svaki blagdanski stol

Slika nije dostupna Idilično i krasno: Stan u Opatiji u kojem svaki kutak miriše na Božić

Prozor treći: Zaigrano

Ova treća ideja možda će najviše razveseliti one koji imaju djecu. Ukrašavanje ovog prozora idealna je prilika da u izradi ukrasa sudjeluje cijela obitelj. Svatko neka oslika dio poluispuhanih balona koje zatim trebate poslagati na ukrasnu vrpcu i zakačiti na vaš prozor. Na prozorski okvir možete staviti ukrase koji vas vesele, a vaš prozor bit će izbor veselja za svakoga tko se nađe u vašoj ulici.

Dodatne detalje možete pronaći u našoj galeriji i videu, a mi vas sada kraju pozivamo da fotografije vaših ukrašenih prozora podijelite s nama. Objavite fotografiju na svom Instagram feedu ili Facebooku uz hashtag #uljepšajmoZAjedno, a krajem prosinca odabrat ćemo pet najljepše ukrašenih prozora, čije će vlasnice osvojiti vrijedne zadovoljna.hr pakete. Veselimo se vašim fotkama! Neka uljepšavanje započne - jer zajedno u svojim ulicama i kvartovima možemo stvoriti atmosferu adventa – možda još ljepšu i intimniju nego ikad prije!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju