Treći dan prvog mjeseca u godini jedan je od datuma kad je u Katoličkom kalendaru upisano ime Cvijeta. Koje je značenje jednog od najljepših starih imena iz Dalmacije i kakve su žene koje ga nose, možete pročitati u nastavku.

Cvijeta je žensko ime domaćeg podrijetla koje znači cvijet. Postoji mnogo oblika ovog lijepog ženskog imena, a najpoznatiji su Cvita, Cvjetana, Cvitana te Cvjetka.

Mame u Dalmaciji su kroz povijest često birale ime Cvijeta ( Cvita) za svoje djevojčice, ali je ono naglo izumrlo.

Cvijete su jako vezane za dom i obitelj, predane su i odane, a u ljubavnom odnosu su tople, ali samopozdane.

Nježno, romantično i upečatljivo ime, jedno je od onih koji su nedavno doživjeli renesansu.

Provjerivši statistiku, saznali smo da se ime Cvijeta prvi put spominje 1927. godine i to na jugu Hrvatske, a da danas, nakon naglog booma, ponovno imamo sve više beba koje nose ovo lijepo ime, najviše u Splitu. 

Numerološka vrijednost za ime Cvijeta jest šest. Osobe koje nose ime Cvijeta običnu su kreativne, umjetničke duše, glazbenice, glumice ili pjesnikinje. One su šarmantne i tople, a dragost je njihova najupečatljivija osobina.

Uvijek nasmijane, pomoći će vam sa zadovoljstvom, a upravo je pomaganje drugim ljudima njihov životni put. Cvijete obožavaju mir i harmoniju, a svađe i prepirke pokušavaju zaobići u širokom luku.

Cvite su jako vezane za dom i obitelj, potpuno su predane i odane, a u ljubavnom odnosu su tople, ali samopozdane.

Višnja Kakve su osobe koje nose ime Višnja? Helena Kakve su žene koje nose ime Helena? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Ida Kakve su žene koje nose ime Ida? Marijana Kakve su osobe koje nose ime Marijana? Maja Kakve su osobe koje nose ime Maja? Rebeka Kakve su žene koje nose ime Rebeka? Lea Kakve su osobe koje nose ime Lea? Vesna Kakve su osobe koje nose ime Vesna? Josipa Kakve su žene koje nose ime Josipa?

Sretan imendan! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju