22. svibnja u katoličkom je kalendaru zapisano ime Rita, pa sve žene koje nose to snažno ime danas slave imendan. U nastavku pročitajte koje je značenje imena Rita i po čemu su posebne osobe koje ga nose.

Ime Rita podosta je rasprostranjeno na ovim područjima, a u posljednje vrijeme kao da je doživjelo renesansu, pa sve više roditelja svoje djevojčice naziva ovim imenom. Podrijetlo imena Rita ima nekoliko tumačenja, koja su jednako lijepa i snažna.

Prvo nam tumačenje kaže da je ime skraćenica od imena Margarita. Značenje proizlazi iz grčke riječi margarite, što znači 'biser'.

Rite su velikodušne, drage i pažljive, a svi oni koji poznaju Ritu, reći će kako je privilegija imati takvu osobu u životu.

Ovo bi ime moglo nastati i od španjolske riječi margarita, što znači 'tratinčica', a treće nam tumačenje govori da je nastalo od hebrejskog mari, što znači 'koplje' ili 'snažno kao koplje'.

Zanimljivo je da je sve do 2019. postojala nagrada Rita, koja se u Engleskoj dodjeljivala za najbolju romantičnu fantaziju.

Numerološki broj osoba koje nose ime Rita jest osam. Osobe s tim brojem imaju nešto teži životni put, ali njihova snaga, hrabrost i nepokolebljivost mogu biti primjer svima onima koji misle da je put kroz život previše trnovit. 

Rite su velikodušne, drage i pažljive, a svi oni koji poznaju Ritu reći će kako je privilegija imati takvu osobu u životu. Rite su kreativne i inteligentne, odane su prijateljice i brižne majke, a u braku su često dominantnije od partnera.

Brojne poznate osobe nose to snažno žensko ime, a među njima su Rita Ora, britanska pjevačica albanskih korijena, te američke glumice Rita Wilson i Rita Hayworth.

  Cvijeta Kakve su osobe koje nose ime Cvijeta? Helena Kakve su žene koje nose ime Helena? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Ida Kakve su žene koje nose ime Ida? Marijana Kakve su osobe koje nose ime Marijana? Maja Kakve su osobe koje nose ime Maja? Rebeka Kakve su žene koje nose ime Rebeka? Lea Kakve su osobe koje nose ime Lea? Vesna Kakve su osobe koje nose ime Vesna?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju