U slavnoj horor drami "Intervju s vampirom" dobili smo kombinaciju iz snova: Brada Pitta i Toma Cruisea. Obojica tada u dvadesetima, bili su savršen vampirski par koji nas je opčinio.

Uloge vampira u filmskom hitu iz 1994. godine Bradu Pittu i Tomu Cruiseu savršeno su pristajale, a za njihova fatalna vampirska izdanja bio je zaslužan i fantastičan make-up.

Tom Cruise svakoga je dana na setu filma 'Intervju s vampirom' proveo tri i pol sata na šminkanju

Da bi postigli što realističniji vampirski look, šminkeri su se poslužili neobičnim trikom: svi glumci koji su igrali vampire morali su visjeti naglavačke dok im se nanosila šminka što je trajalo oko trideset minuta. Na taj bi se način sva krv slila u glavu te bi žile na licu nabrekle.

Vizažisti bi zatim nanijeli šminku preko natečenih vena i tako stvorili zastrašujući vampirski izgled s efektom prozirne kože.

Kate Winslet i Leonardo Dicaprio u Titanicu Ma daj! Koji je ljepotan trebao glumiti Jacka u "Titanicu" umjesto Leonarda DiCaprija?

Glumci su takav make-up proces morali ponavljati nekoliko puta jer bi se krv brzo vratila u tijelo. Zbog toga je nanošenje šminke iziskivalo puno vremena - Tom Cruise svakoga je dana na setu proveo tri i pol sata na šminkanju. Zanimljivo je i da se Cruise za ulogu vampira Lestata pripremao gledajući snimke kako lavovi love zebre u divljini. Lestata je isprva trebao glumiti Daniel Day-Lewis, ali oskarovac je odustao nekoliko tjedana prije početka snimanja. Uloga je zatim bila ponuđena Johnnyju Deppu, a nakon što ju je on odbio, pripala je Tomu Cruiseu.

Tom Cruise snima nastavak kultnog \"Top Guna\" 32 godine nakon originala - 6 "Top Gun": 32 godine poslije opet u ulozi zbog koje smo sanjarili o Tomu Cruiseu

Slika nije dostupna Kao da je čekala Patricka... Glumci koji su odbili ulogu Johnnyja u "Prljavom plesu"

Novinara Daniela Molloya trebao je glumiti River Phoenix, ali glumac je tragično preminuo 31. listopada 1993. godine. Zamijenio ga je Christian Slater koji je plaću od 250.000 dolara donirao dvjema najdražim humanitarnim organizacijama Rivera Phoenixa.

Za ulogu djevojčice Claudije natjecale su se Christina Ricci, Dominique Swain, Julia Stiles, Erin Moore i Evan Rachel Wood, a dobila ju je tada 12-godišnja Kirsten Dunst.

Brad Pitt u filmu \'Intervju s vampirom\' U slavnoj horor drami 'Intervju s vampirom' Brad Pitt glumio je vampira Louisa (Foto: Profimedia)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju