Naš Fit izazov ide dalje s multifunkcionalnom vježbom koja učvršćuje i razbuđuje cijelo tijelo – aktivira stražnjicu, zadnju i prednju ložu, bicepse, ali i donji dio trbuha.

Galerija Multifunkcionalna vježba koja učvršćuje i razbuđuje cijelo tijelo Multifunkcionalna vježba koja učvršćuje i razbuđuje cijelo tijelo Multifunkcionalna vježba koja učvršćuje i razbuđuje cijelo tijelo +4 Multifunkcionalna vježba koja učvršćuje i razbuđuje cijelo tijelo

Da bismo živjeli kvalitetno, potrebno je pronaći tek malo vremena za sebe jer će nas to ispuniti i učiniti zadovoljnima. Najlakši način za to jest da pokušamo iskoristiti svaki trenutak i stvorimo to vrijeme, bilo da se radi o sat vremena ili tek nekoliko minuta dnevno.

Uz naš Fit izazov, jednostavne vježbe trenerice fitnesa Nine Šuprine i još brže obroke nutricionistice Zrinke Babić to ne bi trebalo biti tako teško. S dolaskom sve ljepšeg vremena vježbanje na otvorenom ima posebnu draž. Baš kao i obroci na otvorenom – bilo što može poslužiti kao stol.

Sljedeća multifunkcionalna vježba mogla bi vam se učiniti nešto težom jer zahtijeva snagu i kontrolu tijela. Aktivirat će stražnjicu, zadnju i prednju ložu, biceps i donji dio trbuha.

Multifunkcionalna vježba koja učvršćuje i razbuđuje cijelo tijelo Multifunkcionalna vježba koja učvršćuje i razbuđuje cijelo tijelo Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

VJEŽBA – ISKORAK UNAZAD S BUČICAMA

Stanite ravno, uspravnih leđa, s bučicom u svakoj ruci. Dok se spuštate u iskorak unazad, kralježnica mora biti neutralna i stabilna, a koljeno prednje noge treba biti iznad gležnja i ne smije prelaziti liniju prstiju. Oslonac je na puno stopalo, odnosno više na petu. U isto vrijeme podižite ruke prema prsima.

Nakon toga spustite ruke uz tijelo i podignite nogu iz stražnjeg iskoraka pa prema naprijed u kick. Napravite po 20 ponavljanja za svaku nogu ili vježbu izvodite 45 sekundi.

BITI U BALANSU

Redovitim treningom vratit ćete svoje tijelo u ravnotežu. Osjećat ćete se poletnije i sretnije. Da biste doživjeli balans u punom smislu, obratite pozornost i na prehranu. S dolaskom sve toplijih dana birajte laganiju hranu koja će vam dati energiju i sitost, bez osjećaja težine.

Multifunkcionalna vježba koja učvršćuje i razbuđuje cijelo tijelo Multifunkcionalna vježba koja učvršćuje i razbuđuje cijelo tijelo Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Dajte prednost obrocima koji imaju smanjene masnoće i puno proteina. Također, obratite pozornost i na vrijeme pripreme. Olakšajte si život i smanjite vrijeme koje provodite u kuhinji. Pripremite zdravu užinu i – iziđite van jer baš sve može poslužiti kao stol.

Za brze obroke koje možete ponijeti bilo kamo idealne su PIK-ove šunke uz koje je lako stvoriti uravnotežen obrok jer su bogate proteinima i sadrže samo 2 % masnoće. Zbog niske kalorijske vrijednosti uklapaju se i u jelovnik onih koji žele izgubiti na težini. Birajte između Kuhane šunke, Šunke u ovitku ili pak Pureće. Sve su napravljene od najkvalitetnijih komada mesa što im daje jedinstven i pun okus.

Multifunkcionalna vježba koja učvršćuje i razbuđuje cijelo tijelo Multifunkcionalna vježba koja učvršćuje i razbuđuje cijelo tijelo Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

PIK Mediteranska, Pečena, Dimljena i Classic pureća šunka dolaze u praktičnom pakiranju – već narezane i odmah spremne za konzumiranje. Mediteranska se ističe jer je obogaćena maslinovim uljem i kombinacijom začina – peršin, vlasac, bosiljak, mažuran, timijan i ružmarin. Pečena je specifična jer se u zadnjoj fazi proizvodnje peče u pećnici, pa ima poseban okus i miris. Dimljena pureća šunka ima najviše proteina, a Classic je uvijek dobar izbor zbog svoga blagog, neutralnog okusa.

Uz naš Fit izazov ostanite u pokretu i pronađite svoj balans. I ne zaboravite, baš sve može poslužiti kao stol!

Veliki most s primicanjem koljena Mali kružni trening za kraj: Tri jednostavne vježbe koje će učvrstiti gotovo cijelo tijelo

Vježba - plank uz dodir prstiju Protiv bolova u leđima: Vježba koja jača mišiće uz kralježnicu, ali i trbuh i ruke

Široki iskorak s trakom Zbogom jahaćim hlačicama! Vježba s elastičnom trakom koja učvršćuje bedra

PIK fit izazov - 4 Zabavni kao ljuljačka: Trbušnjaci kojima ćete u trenu postići željeni six pack

PIK fit izazov - 5 Most s elastičnom trakom: Vježba koja zateže donji dio trbuha i učvršćuje stražnjicu

PIK fit izazov - 6 Za čvrste i vretenaste ruke: "Lijena" vježba protiv omraženih lastavica

Pseći hod Spremni za kratke rukave i hlačice! Učvrstite noge, ruke i stražnjicu jednom vježbom


Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK Vrbovec po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju