Čitateljice portala Fragrantica, parfemske online enciklopedije, izabrale su najbolje parfeme u 2022. godini. Među cijelim nizom ponuđenih kategorija koje su bile dio izbora, mi smo u nastavku izdvojili parfeme koji su odnijeli pobjedu u kategorijama najbolji ženski, muški, unisex i niche parfem.

  Galerija Bočice parfema Angels' Share Anniversary Edition (Killian) Gris Charnel Extrait (BDK Parfums) +0 Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent)

1. Najbolji ženski parfem u 2022. godini - Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent)

Ovdje se ukus čitatelja Fragrantice poklopio s ukusom čitateljica našeg portala, koje su Libre Le Parfum izabrale kao najbolji novi miris u 2022. godini. Čini se da svi obožavaju najnoviju verziju kultnog mirisa YSL Libre.

U ovu su odvažnu novu verziju mirisa vrsni parfumeri Anne Flipo i Carlos Benaïm (IFF) dodali intenzivne i tople začinske note koje pojačavaju prepoznatljivi miris senzualnog cvijeta naranče i hladne lavande.

Konkretno, glavu ovog aromatičnog parfema čine mandarina, đumbir i šafran, u srcu su bergamot, cvijet naranče i ljekovita lavanda, dok su u bazi bourbon vanilija, vetiver i med. Najpikantnija interpretacija kultnog mirisa u kratkom je roku dobila vojsku obožavateljica.

Dame koje su već isprobale miris kažu da je jedan od onih na račun kojih se cijeli dan dobivaju komplimenti. Opisuju ga i savršenim mirisom za hladniji dio godine. Jednostavno je lijep, kažu obožavateljice mirisa, a čini se da su među njima i brojne čitateljice našeg portala.

Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent) Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Najbolji muški parfem u 2022. godini - Sauvage Elixir (Dior)

U kategoriji najbolji muški parfem pobjedu je odnio isti miris kao i prošle godine.

Sauvage Elixir na tržištu se pojavio 2021. godine i otad ima vojsku obožavatelja koji kažu da se radi o pikantnom remiksu kultnog mirisa Sauvage, a jedno špricanje dovoljno je da se ljudi na ulici okreću za vama čak i dan kasnije.

U srcu mirisa su kumarin, vanilija i ljekovita lavanda, bazu čine haitski vetiver, sladić, jantar i pačuli, dok gornje note čine kardamom, muškatni oraščić, grejp i cimet.

3. Najbolji unisex parfem u 2022. godini - Angels' Share Anniversary Edition (Killian)

Gornja nota ovog mirisa je konjak, u sredini su hrast, cimet i mahuna tonke, dok bazu čine vanilija, praline i sandalovina.

Prema riječima dama koje su ga probale, radi se o mirisu kao stvorenom za blagdanski prosinac. Opisuju ga riječima nevjerojatan i sofisticiran te dodaju da je to jedan od mirisa u koje ćete se lako zaljubiti.

Angels' Share Anniversary Edition (Killian) Angels' Share Anniversary Edition (Killian) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Najbolji niche parfem u 2022. godini - Gris Charnel Extrait (BDK Parfums)

U ovoj kategoriji dogodila se promjena. Nakon što je 2021. godine najboljim niche parfemom proglašen Italica (Xerjoff), prošle godine pobjedu je odnio Gris Charnel Extrait (BDK Parfums).

Radi se o novom mirisu za muškarce i žene koji se na tržištu pojavio 2022. godine. Gornje note mirisa čine kardamom, crni čaj i smokva, u sredini su iris bourbon vetiver i crveni bušin, dok bazu čine sandalovina, madagaskarska vanilija, cedar, mahune tonke i list indonezijskog pačulija.

Dajte glas svojem mirisnom favoritu: 15 najboljih novih parfema u 2022. godini Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent) Prada Paradoxe Maison Francis Kurkdjian 724 +7 Chanel Paris-Paris

Dame koje ga vole kažu da se radi o nevjerojatnom parfemu koji odiše kvalitetom, a posebno je stvoren za hladniji dio godine.

Gris Charnel Extrait (BDK Parfums) Gris Charnel Extrait (BDK Parfums) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju