Ravan trbuh ne samo da je u službi samopouzdanja, već je i potreban za opće zdravlje. Iako postoje razne strategije koje potiču gubitak masnih naslaga oko trbuščića, nutricionisti i treneri ističu da je pravilna prehrana ipak ključna.

Kalorijski deficit glavni je pomagač kod ravnanja trbuha, ali neki stručnjaci napominju da unos premalo kalorija može usporiti metabolizam pa tako i naš osobni napredak.

Stoga trebamo pronaći ravnotežu između pravilne prehrane i tjelovježbe, unositi dovoljno vlakana, puno se kretati i kombinirati treninge snage i kardio treninge.

A za dobre rezultate ne moramo nužno plaćati članarinu u teretani, jer odličan trening možemo napraviti i s jednostavnim rekvizitima koje svatko od nas ima doma. Također, Internet je omogućio da su nam raznorazne vježbe lako dostupne, a na društvenim mrežama uistinu možemo pronaći kvalitetne programe.

U moru savjeta i preporuka istaknuo se jedan video koji je prikupio čak 20 milijuna pregleda.

S pratiteljima ga je podijelila fitness influencerica koju prati gotovo dva milijuna ljudi, a svi su složni da njezine vježbe za trbuh uistinu rade. Važno je samo redovito trenirati i paziti na prehranu, a za izvedbu njezina treninga potreban je samo – stolac.

@fitnessgirl788 #girl #fitness #homefitness #loseweight #fatburning #foryou ♬ Calm Down - Rema

Influencerica je podijelila trening od četiri vježbe, a osim što je detaljno prikazala kako se one izvode, u objavu je ubacila i prikaz ciljanih mišića na koje djelujemo tim vježbama. Kako bismo provjerili jesu li ove jednostavne vježbe sa stolcem uistinu tako učinkovite, razgovarali smo s fitness-trenericom Romanom Marinčić.

Ove vježbe su uistinu jako dobre

Radi se o varijacijama na izvornu vježbu climbers (penjači). Za svoje klijente, ali i za sebe, često biram upravo ovakvu vrstu aktivacije trbušnog zida. U teretani to radimo sa strunjačama, ali za kućnu varijantu je stolac najbolja opcija! Osim stolca možete odabrati bilo kakvo povišenje, i kauč će biti odličan, govori nam trenerica Romana i napominje da uprave te rekvizite koristi u svojim online treninzima.

Kad radimo od doma, klijenti obično nemaju potpunu opremu, ali ona zapravo i nije toliko potrebna jer se u našim domovima nalaze odlični rekviziti. A što se tiče vježbi za trbuh – uvijek govorim da je jaki trbuh temelj i osnova za sve ostale vježbe i doista trebamo raditi na njemu, objasnila je.

Manje je više 

Na ovom primjeru možemo vidjeti kako su vježbe prezentirane na vrijeme – odnosno svaku bismo trebali raditi tri puta po 45 sekundi. Romana napominje da se možemo skoncentrirati i na broj ponavljanja. Tako se, ističe, lakše skoncentrirati na disanje i pravilno izvođenje.

Iako nije isto početnicima i već iskusnim vježbačima, preporučila bih da ove vježbe ponovite barem tri do četiri puta – po 10 do 15 ponavljanja, kaže Romana.

Naglasila bih da je važnije napraviti manji broj pravilnih ponavljanja, nego puno ponavljanja koje brzinski odradimo. Na videu je jako dobro prikazano kako od jedne vježbe možemo pogoditi različite mišiće trbušnog zida i svakako bih savjetovala da iste uvrstite u svoj trening, zaključila je trenerica Romana Marinčić. 

Vježba - plank povlak Uz samo jednu bučicu: Vježba za ravan trbuh i oblikovan gornji dio leđa Čučanj uza zid Zidni pilates: Trening od samo 10 minuta za oblikovanu i čvrstu stražnjicu Žena vježba Pet vježbi za ruke s bučicama koje možete odraditi u svom dnevnom boravku Redovito vježbanje je sastavni dio izazova 75 Hard Fitness izazov s društvenih mreža koji mogu završiti tek rijetki

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju