Kalendarski smo na polovici ljeta, no već razmišljamo o trendovima i kombinacijama koje će se nositi ove jeseni i na hrvatskim ulicama.

Galerija Crvena će biti boja ove jeseni Crvenu boju za ovu jesen predlaže Stella McCartney i Victoria Beckham Plisirane haljine predlažu Paco Rabanne i Loewe +4 U modu se vraća peplum kroj. Dokazuju to i novi modeli brenda Tove i Richarda Quinna

Plisirani komadi

Plisirani odjevni komadi proljepšavaju svako izdanje, a ove jeseni vraćaju se u street style kombinacije i na našim ulicama. Bez obzira na to preferirate li nježnije nabore kao što to sugerira Loewe za kraj ove godine ili upečatljiviju varijantu poput Paco Rabannea, u jesenskim kolekcijama sigurno ćete naći nešto za sebe.

Crvena boja

Crvena će biti boja jeseni, ili se tako može zaključiti gledajući kolekcije slavnih dizajnera i modnih kuća za jesen/zimu 2023./2034. godine. Nosit će se odvažne haljine, kaputi, hlače, ali i modni dodaci u ovoj upečatljivoj boji.

Plisirane haljine predlažu Paco Rabanne i Loewe Plisirane haljine predlažu Paco Rabanne i Loewe (Foto: Profimedia)

Peplum kroj

U naše ormare vraća se i peplum kroj, odnosno odjevni komadi s nabranom tkaninom na predjelu struka. On može lijepo pristajati svakoj figuri i konfekcijskom broju – naglasit će ženstvene obline, ali i prikriti pokoji tjelesni nedostatak. U svojim kolekcijama za jesen/zimu 2023./2024. uvrstili su ga svi, od brenda Tove do Richarda Quinna.

Dugi crni kaput

Isplati se uložiti u dobar crni kaput. U tom odjevnom komadu uvijek ćete izgledati dotjerano i uredno, a možete ga kombinirati na mnogobrojne načina za dnevne i večernje prilike. Poznati dizajneri u ovogodišnjim jesensko/zimskim kolekcijama predlažu duge modele koje izgledaju šik, ali i koji će vas uistinu zaštititi od hladnoće.

Ove jeseni nosit će se dugi crni kaputi, potvrđuje to i Givenchy i Balenciaga Ove jeseni nosit će se dugi crni kaputi, potvrđuje to i Givenchy i Balenciaga (Foto: Profimedia)

Tihi luksuz

Nosi se tihi luksuz. Riječ je o trendu koji je sušta suprotnost provokativnom isticanju bogatstva kroz odjevne komade ukrašene dizajnerskim logotipima. On utjelovljuje umjetnost modne suptilnosti, a temelji se na bezvremenskim komadima napravljenima od kvalitetnih tkanina koji se mogu nositi opet i iznova.

Uključuje sve od kvalitetnih pamučnih majici preko dobro krojenih traperica do klasičnih sakoa kakve predlažu modne kuće Bottega Veneta ili Gucci.

Cvjetni uzorak na tamnoj podlozi

Cvjetni uzorak nezamjenjiv je dio proljetne garderobe, no on će ove godine dominirati i jesenskim kolekcijama. Dizajneri poput Caroline Herrere i Erdema predlažu zagasitiju verziju cvjetnog uzorka na tamnijoj podlozi, odnosno na crnim i sivim tkaninama.

Saint Laurent i Gabriela Hearst predlažu predimenzionirane šalove za ovu jesen Saint Laurent i Gabriela Hearst predlažu predimenzionirane šalove za ovu jesen (Foto: Profimedia)

Veliki šalovi

Predimenzionirani šalovi bit će hit jeseni. Kad kažemo veliki – mislimo veliki poput dekica. Ne samo da veliki šal štiti tijelo od hladnog vremena, već itekako može doprinijeti stajlingu, a pogotovo ako odaberete komade s odvažnim uzorkom.

Štikle su spektakl: Izdanje iz centra Zagreba koje dokazuje da glamur nije samo za večer Ulična moda u Zagrebu u ružičastoj haljini i vrtoglavim štiklama - 3 Ulična moda u Zagrebu u ružičastoj haljini i vrtoglavim štiklama - 1 Ulična moda u Zagrebu u ružičastoj haljini i vrtoglavim štiklama - 2 +2 Street stylerica iz Zagreba nosi haljinu iz online trgovine Mona

Lagana maksi haljina za šetnju centrom Zagreba zbog koje zaboravljamo na sve druge modele Ulična moda u Zagrebu - 8 Ulična moda u Zagrebu - 2 Ulična moda u Zagrebu - 7 +6 Zagrebačka street stylerica nosi maksi haljinu brenda Guess

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju