Prema katoličkom kalendaru, 26. kolovoza Aleksandre slave imendan. Ime Aleksandra, rašireno je po cijelome svijetu i jedno je od rijetkih imena koje se može prevesti na gotovo sve svjetske jezike. Jedno je od najpopularnijih imena zapadne civilizacije i vjeruje se da je nastalo još 1200 godina prije Krista

Aleksandra dolazi od grčkih riječi alexsein, što znači braniti i andros, što znači muškarac. Dakle, Aleksandra u doslovnom prijevodu znači „zaštitnica muškaraca“ ili „braniteljica čovjeka“.

Aleksandre su hrabre, odlučne, glasne i izrazito šarmantne. U društvu Aleksandre nikad nije dosadno, a svojim vrckavim karakterom privlače pažnju gdje god se nađu

Muški oblik ovoga imena, Aleksandar, u brojnim je civilizacijama sinonim za hrabrost, a u doslovnom prijevodu znači „zaštitnik čovječanstva“. Vjeruje se da sve varijacije dolaze iz jedne povijesne točke – vladavine Aleksandra Velikog koji nikada nije izgubio bitku.

Aleksandre su hrabre, odlučne, glasne i izrazito šarmantne. U društvu Aleksandre nikad nije dosadno, a svojim vrckavim karakterom privlače pažnju gdje god se nađu.

Obožavaju biti u centru pažnje, a poglede privlače ljepotom, samopouzdanjem i odličnim smislom za humor. Što požele – to i dobiju, a posebne su po tome što nesebično pomažu svima oko sebe jer im je jako važno kako se osjećaju ljudi do kojih im je stalo.

Bernarda Kakve su žene koje nose ima Bernarda?

Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana?

Ana Snalažljive i odlučne: Kakve su osobe koje nose ime Ana?

Kristina Kakve su osobe koje nose ime Kristina?

Karmela Otkrijte sve posebnosti imena Karmela

Petre slave imendan 29. lipnja Otkrijte kakve su osobe koje nose ime Petra

Ivane slave imendan 27. prosinca Kakve su osobe koje nose ime Ivana?

Aleksandre nose razne nadimke, a najpoznatiji su Aleks, Leksi, Sandra i Aleksa. Ovo snažno ima nose brojne poznate dame, od kojih su se istaknule glumica Alexandra Daddario, Alexandra Grant, a ime Alexandra nosi i Khloe Kardashian.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju