29. srpnja u katoličkom je kalendaru upisano ime Blaženka. Koje je porijeklo ovog snažnog ženskog imena i kakve su osobe koje ga nose možete provjeriti u nastavku.

Ime Blaženka ukorijenjeno je duboko u kulturi i tradiciji Balkana. Mogli smo ga čuti u svim državama bivše države, s obzirom na vjerovanja i tradiciju – ono je u svakoj od država imalo nešto drugačije značenje, najčešće povezano s religijom.

Ime Blaženka dolazi od latinske riječi beatus, što znači blagoslovljen ili sretan. Ovo je ime ukorijenjeno duboko u katoličkoj crkvi i povezano s Blaženom (Beata) Djevicom Marijom.

Razgovor s Blaženkom svojevrsna je terapija i one uvijek znaju pravu riječ izreći u pravo vrijeme.

Numerološka vrijednost za ime Blaženka je osam, a upravo taj broj određuje njihov karakter. Osobe koje nose ime Blaženka imaju težak život pun prepreka, ali svaku prepreku mogu snažno prebroditi.

Njihova je najveća kvaliteta to što svaki problem pretvore u vrijednu životnu lekciju. Empatične su i predivne prijateljice, a ako u životu imate jednu Blaženku, vjerojatno je ona vaš SOS poziv kada vam treba rame za plakanje.

Razgovor s Blaženkom svojevrsna je terapija i one uvijek znaju pravu riječ izreći u pravo vrijeme.

Blaženke su konzervativne i drže do pravih vrijednosti u životu. Povjerenje, tolerancija i brižnost samo su neke od njihovih kvaliteta i baš su zato sjajne supruge, majke i prijateljice.

Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija? Ana Snalažljive i odlučne: Kakve su osobe koje nose ime Ana? Kristina Kakve su osobe koje nose ime Kristina? Karmela Otkrijte sve posebnosti imena Karmela Ljubica Kakve su osobe koje nose ime Ljubica? Elizabeta Kakve su osobe koje nose ime Elizabeta? Antonija Kakve su osobe koje nose ime Antonija? Zdenka Kakve su osobe koje nose ime Zdenka? Željka Kakve su osobe koje nose ime Željka? Renata Kakve su osobe koje nose ime Renata?

 Sretan imendan! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju