U katoličkom kalendaru je 19. siječnja upisano ime Ljiljana pa osobe koje nose ovo staro i žensko ime, danas slave imendan. Odakle dolazi ime Ljiljana i kakve su osobe koje ga nose, provjerite u nastavku.

Ljiljana je žensko ime slovenskog podrijetla. Izvedenica je biljke ljiljan, koji je kroz povijest bio simbol profinjenosti, nježnosti i ljepote. Upravo je to bio glavni cilj roditelja koji su često birali baš ono ime za novorođene djevojčice.

Prema nekim izvorima, ovo ime dolazi s engleskog govornog područja, od uniseks imena Lilian. Mnoge Ljiljane imaju nadimak Ljilja te su profinjene, nježne i lijepe, baš poput jednog od najmirisnijih cvjetova.

Prema Bibliji, ukrasni ljiljan je rastao u Getsemanskom vrtu u kojem je Juda izdao Isusa. Ljiljani su rasli točno na mjestu gdje su padale Isusove suze. Također, prema predaji o Adamu i Evi, kad je Eva napustila Edenski vrt, iz njezinih su suza niknuli ljiljani.

Ljilje su žene čvrstog karaktera koje znaju usrećiti sebe i sve oko sebe.

Ljiljani simboliziraju nevinost i čistoću, osim ljubičastih ljiljana, koji simboliziraju sreću. Ljilje su baš poput cvijeta po kojemu su dobile ime. Čvrste su i karakterne žene, a istovremeno su osjećajne, tople i nježne.

Ako vam treba utjeha, prvo ćete zvati Ljilju, koja će popraviti vaše raspoloženje pomoću nekoliko jednostavnih, ali konkretnih rečenica.

Numerološki broj svih Ljilja je sedam. Osobe s ovim numerološkim brojem su originalne, inovativne, kreativne i uvijek znaju što žele i kako do toga doći.

Na prvu izgledaju kao da su previše osjetljive i pomalo naivne, ali čim progovore, shvatite da pričate s ženama čvrstog karaktera koje znaju kako usrećiti sebe, ali i sve oko sebe.

Izabela Kakve su osobe koje nose ime Izabela?

Veronika Iskrene umjetničke duše: Kakve su osobe koje nose ime Veronika?

Tatjana Kakve su osobe koje nose ime Tatjana?

Nevena Kakve su osobe koje nose ime Nevena?

Julija Kakve su osobe koje nose ime Julija?

Anđela Kakve su osobe koje nose ime Anđela?

Marija Kakve su žene koje nose ime Marija?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju