Katolička crkva svakog 12. siječnja obilježava spomendan sv. Tatjane Rimske, a na isti dan sve Tatjane slave svoj imendan. Prema jednoj teoriji, ime Tatjana romanskog je podrijetla te potječe od muških imena Tatius i Tatianus.

Kasnije se proširilo u druge kulture i zemlje, a posebno veliku popularnost doživjelo je u Rusiji.

Prema numerološkim analizama, osobe koje nose ime Tatjana vrlo su hrabre i moćne. Prije svega ih karakterizira inteligencija i oštar um, a na glasu su kao odane osobe.

Tatjane su emotivne osobe koje često teško izražavaju svoje osjećaje.

Na prvu baš i nisu komunikativne i teško izražavaju svoje mišljenje, ali samo kada se nalaze na nepoznatom terenu i s nepoznatim ljudima. Kada su među "svojima", onda su otvorene i obožavaju duge analitičke razgovore.

Spontanost im nije jača strana. Imaju potrebu biti temeljite, vole kad je sve na svom mjestu i vole red u svim životnim aspektima, ali ponekad im je teško držati sve konce u svojim rukama i postići taj sklad i red koji toliko priželjkuju.

Važno im je da ostvare sve svoje ciljeve jer se ne osjećaju ispunjeno ako ih stalno stavljaju na stranu, pogotovo ako ih zanemaruju zbog potreba sebičnih ljudi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju