Na današnji dan, 9. siječnja, imendan slave osobe koje nose ime Julija, Julijana i Julijan. Prema nekim tumačenjima, žensko ime Julija potječe od drevnog rimskog muškog imena Julianus.

Ono je pak izvedeno iz prezimena stare rimske patricijske porodice Julijevaca (lat. Iulius) čiji je najpoznatiji član bio legendarni rimski vladar, vojskovođa i političar Gaj Julije Cezar.

Žensku varijantu imena proslavio je engleski književnik William Shakespeare svojom dramom "Romeo i Julija" iz 1595. godine, vjerojatno najpoznatijom ljubavnom pričom svih vremena.

Slika nije dostupna Zanemarena, a lijepa! 40 "starih" imena iz imendanskog kalendara za curice i dečke

Prema numerološkim analizama, osobe s imenom Julija vrlo su emotivne. Uvijek vjeruju ljudima i zato je lako slomiti njihovo osjetljivo srce.

Međutim, lako opraštaju, a ujedno su vrlo empatične i uvijek imaju razumijevanja za sve.

Julije ne vole strku i žurbu, preferiraju mir i vole smireno sređivati jednu po jednu obvezu ili problem.

Slika nije dostupna Kratka i baš zvučna: 40 posebnih imena za djevojčice i dječake

Vrlo su tvrdoglave i kada nešto požele, napravit će sve što je u njihovoj moći da to i ostvare. Radišne su, marljive, savjesne i požrtvovne, pogotovo kada se bore za ljude koje vole i svoje ciljeve.

Umjesto logikom i razumom, često su vođene srcem i emocijama. U stresnim situacijama ponekad znaju reagirati prenaglo, ali kasnije požale zbog toga.

Slika nije dostupna Noa, Liam, Teo… 20 najpopularnijih kratkih imena za dječake u 2020. godini

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju