Deveti dan prvog mjeseca u godini jedan je od datuma kad imendan slave osobe koje nose ime Julija, Julijana i Julijan. Prema nekim tumačenjima, žensko ime Julija potječe od drevnog rimskog muškog imena Julianus.

Ono je pak izvedeno iz prezimena stare rimske patricijske porodice Julijevaca (lat. Iulius) čiji je najpoznatiji član bio legendarni rimski vladar, vojskovođa i političar Gaj Julije Cezar.

Žensku varijantu imena proslavio je engleski književnik William Shakespeare svojom dramom Romeo i Julija iz 1595. godine, vjerojatno najpoznatijom ljubavnom pričom svih vremena.

Prema numerološkim analizama, osobe s imenom Julija vrlo su emotivne. Uvijek vjeruju ljudima i zato je lako slomiti njihovo osjetljivo srce.

Međutim, lako opraštaju, a ujedno su vrlo empatične i uvijek imaju razumijevanja za sve.

Julije ne vole strku i žurbu, preferiraju mir i vole smireno sređivati jednu po jednu obvezu ili problem.

Vrlo su tvrdoglave i kada nešto požele, napravit će sve što je u njihovoj moći da to i ostvare. Radišne su, marljive, savjesne i požrtvovne, pogotovo kada se bore za ljude koje vole i svoje ciljeve.

Umjesto logikom i razumom, često su vođene srcem i emocijama. U stresnim situacijama ponekad znaju reagirati prenaglo, ali kasnije požale zbog toga.

Anđela Kakve su osobe koje nose ime Anđela? Emanuela Kakve su osobe koje nose ime Emanuela? Silvija Kakve su osobe koje nose ime Silvija? Eva Kakve su osobe koje nose ime Eva? Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija? Kristina Kakve su osobe koje nose ime Kristina? Blanka Kakve su osobe koje nose ime Blanka? Katarina Iskrene i odvažne: Kakve su osobe koje nose ime Katarina?

Sretan imendan!

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju