Na današnji dan, 13. siječnja, imendan slave Veronike. Ovo ime zapravo je latinska verzija grčkog imena Berenika. Ono je pak nastalo od drevnog imena Pherenike ili Pheronike iz atičkog narječja starogrčkog jezika.

Sastavljeno je od dvije riječi, pherein (donijeti) i nike (pobjeda) pa je tako Veronika 'ona koja donosi pobjedu'.

Prema legendama, Veronika se zvala i žena koja je Isusu na križnom putu dala rubac da obriše lice. Iako se njezino ime ne pojavljuje u Evanđelju, nalazimo ga u drugim zapisima.

Prema numerološkim analizama, osobe koje nose to ime pravi su pustolovi. Vole svoju slobodu, neovisnost i spremne su na sve kako bi tu slobodu dobile i zadržale.

Beba Malo slova, puno ljubavi: 50 posebnih kratkih imena za dječake

Beba Zanemarena, a lijepa! 40 "starih" imena iz imendanskog kalendara za curice i dečke

Zbog pustolovnog duha ponekad su malo previše impulzivne i ne mogu se fokusirati. Zato cijene bliske ljude koji ih u pravom trenutku podsjete na njihove ciljeve.

Veronike su umjetničke duše, a najviše ih ispunjavaju njihovi kreativni pothvati. Slikanje, crtanje, sviranje, pisanje, kiparstvo… Mnoge Veronike uspješne su baš na tim područjima.

Vrlo su nježne, često sramežljive i osjetljive. Mogu imati nisko samopouzdanje i zato im treba puno vremena da počnu vjerovati u sebe i svoje sposobnosti. Znaju jako dobro motivirati druge ljude, ali malo zapnu kada trebaju motivirati same sebe.

Veronike su iskrene, optimistične i uvijek znaju utješiti u teškim trenucima i zato su sjajne prijateljice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju