Britanska kraljica Elizabeta II. imenovala je španjolskog kralja Felipea VI. posebnim vitezom najstarijeg britanskog viteškog reda – Reda podvezice, koji je 1348. godine osnovao britanski kralj Edward III.

Galerija Prvo zajedničko javno pojavljivanje kraljice Letizije i vojvotkinje od Cambridgea Letizia u društvu vojvotkinje od Cornwalla Vojvotkinja je nosila haljinu Catherine Walker +1 Crni veo unio je dašak glamura u kraljičino izdanje

Nakon ceremonije u kapeli sv. Jurja koja se nalazi u dvorcu Windsor održana je i misa na kojoj su se okupili brojni pripadnici europskih kraljevskih obitelji.

Među njima je, očekivano, bila i španjolska kraljica Letizia, koja nije mogla propustiti ovaj važan događaj u životu svog supruga. Njezin dolazak u Windsor posebno je oduševio modne sladokusce jer se kraljica Letizia prvi put u javnosti pojavila s jednom od svojih najvećih modnih konkurentica – vojvotkinjom od Cambridgea.

Catherine i Letizia do sada nikad nisu bile fotografirane zajedno pa je njihov susret razveselio sve ljubitelje kraljevske mode.

Crni veo unio je dašak glamura u kraljičino izdanje Crni veo unio je dašak glamura u kraljičino izdanje (Foto: Getty Images)

Po mišljenju mnogih, Letizia je svojim stilom odavno nadmašila Catherine jer je titula kraljice nije spriječila u tome da eksperimentira s modom, a pritom u svakoj situaciji bude primjereno odjevena. S druge strane, Catherine kritičari uglavnom zamjeraju upravo to što često preferira staromodnije i konzervativnije krojeve čak i u prigodama kada dress code to ne zahtijeva od nje.

Vojvotkinja je nosila haljinu Catherine Walker Vojvotkinja je nosila haljinu Catherine Walker (Foto: Getty Images)

Ni ovaj put nije se previše odmaknula od svog stila i odjenula je bijelu kaput-haljinu dizajnerice Catherine Walker čije kreacije najčešće nosi na ovakvim događanjima. Kombinirala ju je s crnim šeširom Sylvije Fletcher i crnim štiklama modne kuće Prada.

Više mi se sviđa kombinacija...

glasova:

Letizia se odlučila za haljinu španjolskog modnog brenda Cherubina. Zatvoreni bijeli model pod nazivom “Didi” s crnim špricanim uzorkom inspiriran modom kasnih 70-ih i 80-ih godina, nadopunila je štiklama Manola Blahnika te vrlo elegantnim debljim rajfom ukrašenim cvjetnom aplikacijom i velom koji je u ovo izdanje unio i dašak glamura.

Letizia u društvu vojvotkinje od Cornwalla Letizia u društvu vojvotkinje od Cornwalla (Foto: Getty Images)

Taj dojam dodatno je pojačao odabir nakita – dijamantnih naušnica i broša koji je Letizia posudila iz španjolske kraljevske riznice.

Obje dame ostale su vjerne svom stilu u ovoj prigodi. Catherine je posegnula za provjerenom kombinacijom i dizajnericom, a Letizia je odabrala netipičnu haljinu i opet malo pomakla granice kraljevske mode.

Španjolski kralj postao je vitez najstarijeg britanskog viteškog reda Španjolski kralj postao je vitez najstarijeg britanskog viteškog reda (Foto: Getty Images)

POGLEDAJTE I:

Kraljica Letizia: Štikle u kakvima nikad nećemo vidjeti Catherine Middleton Kraljica Letizia Steve Madden, 120 dolara (798 kuna) Steve Madden, 120 dolara (798 kuna) +5 Letizia na dodjeli stipendija

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju