Povijest traperica seže u u davne 1870-e godine kada ih je osmislio Levi Strauss. I dok su prve traperice bile dizajnirane za kauboje i rudare, pedesetih godina prošlog stoljeća postale su popularne među mlađom populacijom - a sve ostalo je povijest.

Galerija Dean Pelić - 2 Dean Pelić - 4 Dean Pelić - 3 +0 Dean Pelić - 1

Voljeli su ih hipiji 60-ih, a njihova popularnost nastavila se i u idućim desetljećima. Danas su traperice vjerojatno najpopularniji model hlača i simbol ležernog odijevanja te nezaobilazan dio gotovo svake muške garderobe.

Dobro krojene traperice vrlo često čine osnovu muškog odijevanja, a radi se o bezvremenskom klasiku kojem se muškarci okreću u mnogim situacijama, od onih ležernijih do formalnijih koje ne zahtijevaju odijelo.

Antonela Golobić Miss ležernosti: Dama iz Zagreba u hlačama koje su uvijek dobar odabir

Street style izdanje Antonele Gaure Mrak tenisice dame iz Zagreba koje brišu sva zastarjela pravila odijevanja

Iako muškarci često biraju klasične modele u plavim nijansama, model, autor, voditelj i influencer Dean Pelić dokazao je da jednako dobro mogu izgledati i bijele traperice.

Volite li na muškarcima vidjeti bijele traperice?

glasova:

Centrom Zagreba autor knjige Njegova strana priče Tebi prošetao je u poderanim bijelim trapericama koje je iskombinirao s još jednim omiljenim klasikom, prugastom plavom košuljom. Točka na "i" ležerne kombinacije bile su plave tenisice.

Kako Dean koji, između ostalog, iza sebe ima brojne uspjehe na modnih pistama izgleda u ovoj ležernoj i jednostavnoj kombinaciji pogledajte u našoj galeriji.

Inače, knjiga Njegova strana priče Tebi zapravo je zbrika Deanovih kolumni u kojima govori o svojim (uglavnom ljubavnim) promišljanjima, doživljajima i savjetima.

Koliko ovaj autor zapravo poznaje žene i koliko mu vjeruju najbolje dokazuje činjenica da je publika neko vrijeme mislila da iza kolumni koje je pisao stoji žena. Knjiga će dobiti i nastavak.

Prva knjiga nosi naslov Tebi, druga knjiga Sebi. Više se okreće na ljubav prema i rad na sebi, jer prvo moraš znati voljeti sebe da bi volio nekoga drugoga, rekao je u prošlogodišnjem intervjuu za Dnevnik.hr.

Dean Pelić - 4 Traperice su nezaobilaz dio gotovo svake muške garderobe (Foto: Slaven Janđel)

Pogledajte i:

Slatkica iz Zagreba koja je dokazala da "nespretne" traperice izbjegavamo bez razloga Street style izdanje Ivane Ponjavić Street style izdanje Ivane Ponjavić Street style izdanje Ivane Ponjavić +1 Street style izdanje Ivane Ponjavić

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju