Povijest traperica seže u u davne 1870-e godine kada ih je osmislio Levi Strauss. I dok su prve traperice bile dizajnirane za kauboje i rudare, pedesetih godina prošlog stoljeća postale su popularne među mlađom populacijom - a sve ostalo je povijest.

Galerija

Voljeli su ih hipiji 60-ih, a njihova popularnost nastavila se i u idućim desetljećima. Danas su traperice vjerojatno najpopularniji model hlača i simbol ležernog odijevanja te nezaobilazan dio gotovo svake muške garderobe.

Dobro krojene traperice vrlo često čine osnovu muškog odijevanja, a radi se o bezvremenskom klasiku kojem se muškarci okreću u mnogim situacijama, od onih ležernijih do formalnijih koje ne zahtijevaju odijelo.

Iako muškarci često biraju klasične modele u plavim nijansama, model, autor, voditelj i influencer Dean Pelić dokazao je da jednako dobro mogu izgledati i bijele traperice.

Ankete

(7714) Volite li na muškarcima vidjeti bijele traperice?

rezultati povratak glasova515
rezultati

Centrom Zagreba autor knjige Njegova strana priče Tebi prošetao je u poderanim bijelim trapericama koje je iskombinirao s još jednim omiljenim klasikom, prugastom plavom košuljom. Točka na "i" ležerne kombinacije bile su plave tenisice.

Kako Dean koji, između ostalog, iza sebe ima brojne uspjehe na modnih pistama izgleda u ovoj ležernoj i jednostavnoj kombinaciji pogledajte u našoj galeriji.

Inače, knjiga Njegova strana priče Tebi zapravo je zbrika Deanovih kolumni u kojima govori o svojim (uglavnom ljubavnim) promišljanjima, doživljajima i savjetima.

Koliko ovaj autor zapravo poznaje žene i koliko mu vjeruju najbolje dokazuje činjenica da je publika neko vrijeme mislila da iza kolumni koje je pisao stoji žena. Knjiga će dobiti i nastavak.

Prva knjiga nosi naslov Tebi, druga knjiga Sebi. Više se okreće na ljubav prema i rad na sebi, jer prvo moraš znati voljeti sebe da bi volio nekoga drugoga, rekao je u prošlogodišnjem intervjuu za Dnevnik.hr.

Traperice su nezaobilaz dio gotovo svake muške garderobe
Traperice su nezaobilaz dio gotovo svake muške garderobe (Foto: Slaven Janđel)

Pogledajte i:

Slatkica iz Zagreba koja je dokazala da "nespretne" traperice izbjegavamo bez razloga