U još jednoj epizodi video-serijala Dreskod poznati hrvatski stilist i modni stručnjak Marko Grubnić podijelio je nekoliko savjeta o bezvremenskom modnom dodatku – torbama koje svaku kombinaciju podižu na viši nivo.

Galerija Marko Grubnić Marko Grubnić o torbama Marko Grubnić o torbama +10 Hermes torba

Ako ste u poziciji da svoju kolekciju obogatite dizajnerskim primjerkom, u nastavku možete pronaći korisne savjete koji bi vam mogli pomoći da odaberete torbu koja spaja eleganciju, praktičnost i odraz vašeg osobnog karaktera.

Svatko tko poznaje Marka zna da su torbe njegova ogromna ljubav i tema o kojoj bi mogao pričati danima.

Torbu uvijek kupujte prema svojim financijskim mogućnostima i željama.

Ja nosim i obožavam torbe koje su zapravo ukras. Radi se o malim, slatkim, dizajnerskim torbama koje izgledaju više kao nakit, nego kao torba.

Torbu uvijek kupujte prema svojim financijskim mogućnostima i željama. Netko će imati 20 jeftinijih torbi, dok će drugi kupiti jednu dizajnersku, govori Marko i dijeli s nama najvažniji savjet koji bi htio prenijeti na sve zaljubljenike u modu.

Pravilo broj jedan za mene je da ne kupujete niti jednu torbu ako u tom trenutku ne možete kupiti barem još dvije ili tri iste takve torbe. Kad govorimo o dizajnerskim torbama uvijek je mudrije kupovati klasike umjesto onih trendovskih modela čija je popularnost kratka i traje maksimalno nekoliko sezona, objasnio je Marko.

Dizajnerske torbe, modni stručnjak, pravi su statement komad i investicija koja može trajati dugi niz godina. Njihova kvaliteta, vrhunski materijali i besprijekoran dizajn čine ih vrijednim ulaganjem, napominje Marko Grubnić i izdvaja nekoliko torbi koji on smatra vječnim klasicima koji nikada neće izaći iz mode i u koje se isplati uložiti.

1. Chanel 

Chanel torbe su sinonim za luksuz i eleganciju. Izrađene su od najkvalitetnije kože, ručno su šivane i dolaze s prepoznatljivim Chanel logom. Uvijek će biti u trendu.

Njihova klasična estetika omogućava da ih nosite godinama bez a izađu iz mode.

Usudio bih se čak reći da Chanel torba bezvremenska. Njena cijena nikada ne pada, dapače, to je torba na kojoj možete samo zaraditi, rekao je Marko Grubnić.

Marko Grubnić o torbama Chanel torba (Foto: Profimedia)

Marko Grubnić o torbama Chanel torba (Foto: Shutterstock)

2. Hermès

Hermès Birkin torba jedan je od klasika koje je Marko također istaknuo kao bezvremenski primjerak. Ova je torba simbol prestiža i vrhunske izrade. Njezina vrijednost je nevjerojatna i to je torba koja nadmašuje i vrijeme i trend.

Ručno je izrađena od najfinije kože. Ova torba zaista pobija i kad ovu torbu imate u ruci – tu zaista vrijeme staje, rekao je Marko.

Marko Grubnić o torbama Hermes torba (Foto: Shutterstock)

Marko Grubnić o torbama Hermes torba (Foto: Profimedia)

3. Louis Vuitton

Ovaj popis ne bi bio potpun bez Louis Vuittona. To su brendovi i torbe koje nikada ne gube cijenu, koje svojim vlasnicima mogu priuštiti dodatnu zaradu. Radi se o torbama koje uvijek drže punu cijenu, govori Marko.

Ja sam svjestan sebe i svjestan sam da sam vjerojatno jedini muškarac u Hrvatskoj koji nosi ovakve torbe. Međutim, mene Hrvatska nikada nije sputavala da budem ono što jesam, otvorno je rekao Marko i dodao kako bi on bio potpuno isti i da živi u New Yorku, Londonu ili Parizu.

Marko Grubnić o torbama Luis Vuitton torba (Foto: Shutterstock)

Marko Grubnić o torbama Luis Vuitton torba (Foto: Profimedia)

Važno je biti autentičan i svoj, zaključio je Marko, radilo se općenito o životu ili o sitnicama poput odabira savršene dizajnerske torbe.

Marko Grubnić Marko Grubnić: 10 komada koje bi svaka žena trebala imati u svom ormaru Šljokice u dnevnim kombinacijama - 7 Marko Grubnić o šljokicama: "Savjetujem da ne pretjerujete, što iz mojih usta zvuči nevjerojatno" Marko Grubnić "Nikako ne smijete zasjeniti mladenku": Marko Grubnić o kombinacijama za vjenčane kume Marko Grubnić Marko Grubnić: "Kombinacije za crkvene ceremonije moraju biti prilagođene prigodi i decentne" Marko Grubnić Marko Grubnić: "Mala crna haljina je vječni komad, nosiva u svim kombinacijama"

Pogledajte još modnih i stilskih savjeta Marka Grubnića. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju