Tenisice već dugo nisu samo sportska obuća, a mnogima su najdraži bijeli modeli. Međutim, ponekad nam se čini da održavanje bijelih tenisica bijelima spada u kategoriju "nemoguća misija".

Ipak, postoje načini kako sačuvati bjelinu ovog komada koji se idealno slaže s većinom komada iz naših ormara. Bijelih tenisica mnoge se žene ne odriču ni ljeti, a u nastavku pročitajte trikove pomoću kojih će uvijek izgledati (skoro) kao nove.

1. Ako na svojim bijelim tenisicama uočite ogrebotinu ili mrlju koja ne želi otići, prekrijte je bijelim lakom za nokte.

2. Neke mrlje otići će i ako ručnik umočite u ocat i njime lagano trljate mrlju.

3. Ako imate mrlje na mjestima koja su teže dostupna, poslužite se starom četkicom za zube, toplom vodom i sapunom.

4. Ako ste u vašim tenisicama završili na primjerice nekom festivalu i potrebno im je temeljito čišćenje, umjesto perilice rublja radije pirajte ručno pranje u toploj vodi i nježnom sapunu. Ostavite ih da se osuše na zraku.

5. Ako u vašim novom bijelim tenisicama zakoračite u ulje dok prelazite cestu ili na njih padne masni pečeni krumpirić jer - događa se - kad dođete kući uzmite šampon (pripazite da nije previše agresivan), toplu vodu i četkicu za zube ili krpu i riješite se mrlje.

6. Bijele tenisice ne ostavljajte vani. Već su nošenjem dobile dovoljno UV zračenja pa svaki višak može dovesti do neželjenih promjena u boji. Umjesto toga, kada ih ne nosite neka vas čekaju na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

7. Neke tenisice možete prati u perilici za rublje, međutim ona je previše gruba za bijele tenisice. Zato se držite ručnog pranja kako bi njihov izgled što duže bio barem približno sličan početnom.

POGLEDAJTE I KAKAV MODEL BIJELIH TENISICA NOSI LJEPOTICA SA ZAGREBAČKE ŠPICE:

Ljepotica iz Zagreba u tenisicama kojima najviše vjerujemo tijekom ljeta