Cijela regija i dalje bruji o pobjedi grupe Let 3 na Dori, hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije. Mama ŠČ! apsolutni je hit o kojem se već naveliko priča i diljem Europe pa se domaći obožavatelji Eurosonga nadaju kako ćemo ove godine napokon dospjeti u finale jednog od najvećih glazbenih natjecanja na svijetu.

Galerija Let 3 na Dori Let 3 u kombinezonima Ivane Popović Zoran Prodanović Prlja i Damir Martinović Mrle u kostimima Ivane Popović +7 Prlja i Mrle u kostimima Jurja Zigmana

Razloga za optimizam itekako imamo jer nema sumnje da će Let 3 privući pažnju svojom izvedbom i urezati se u pamćenje potencijalnih glasača. Veliku ulogu u njihovu scenskom nastupu uvijek ima i kostimografija.

Na prste jedne ruke mogu se nabrojiti domaći izvođači koji u toj mjeri godinama pedantno rade na tome da njihova odjeća na sceni prati poruke pjesama koje izvode, albuma koje predstavljaju ili inicijativa za koje se zalažu.

Let 3 na Dori Let 3 na Dori u kostimima Lane Letović Perčin i Manuele Paladin Šabanović (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Mora se pohvaliti i njihova vjernost hrvatskim modnim dizajnerima. Možda bi hrvatska tekstilna industrija imala budućnost kada bismo svi bili toliko vjerni domaćim brendovima poput letovaca.

Njihove fantastične kostime u kojima su nastupali na Dori dizajnirale su dvije Riječanke, akademska umjetnica Lana Letović Perčin i kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, a sašio ih je Krojački studio Loretta iz Kukljanova.

Prlja i Mrle u kostimima Jurja Zigmana Prlja i Mrle u kostimima Jurja Zigmana (Foto: Marko Prpic/Pixsell)

Naravno, nije Dora jedina prigoda na kojoj su oduševili svojom pojavom. Nekoliko odličnih suradnji imali su s riječkim dizajnerom Jurjem Zigmanom. Upravo je on radio njihove kostime za koncert u Laubi i otkrivanje spomenika "Angela Merkel sere" 2015. godine.

Zigman ih je odjenuo i za koncertni spektakl Antivalentinovo. Kostimi inspirirani operom Carmen ukrašeni lutkicama nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Mrle u društvu Jurja Zigmana koji je za Let 3 izradio kostime inspirirane operom Carmen Mrle u društvu Jurja Zigmana koji je za Let 3 izradio kostime inspirirane operom Carmen (Foto: Goran Kovacic/Pixsell)

Surađivali su i s Ivanom Popović, u čijim su se "golim" kombinezonima pojavili na njezinoj modnoj reviji 2011. godine.

Let 3 u kombinezonima Ivane Popović Let 3 u kombinezonima Ivane Popović (Foto: Tomislav Miletic/Pixsell)

Ivica Skoko zamislio je letovce u glamuroznim izdanjima i osmislio za njih živopisne odjevne kombinacije sa šljokicama. Blještavim šljokičastim sakoima ukrašenim voluminoznim aplikacijama sigurno ne bi odolio ni Harry Styles kojeg danas često viđamo u sličnim komadima.

Let 3 je pobijedio na Dori, a publiku su osvojili pjesmom, koreografijom i kostimima u svom stilu Let 3 na Dori Let 3 na Dori Let 3 na Dori +3 Let 3 na Dori

Zavirite u galeriju i pogledajte samo mali dio zanimljivih modnih izdanja grupe Let 3.

Prlja u kostimu Ivice Skoke Prlja u kostimu Ivice Skoke (Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages/PIXSELL/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju