Maja Miličić supruga je te mama curice i dječaka koja je taman zagazila u tridesete. Ona je i Slavonka koja je u Zagreb došla prije 14 godina na studij i nikad nije otišla.

Galerija U ponudi Mom designa je sve što jednoj bebi treba - 8 U ponudi Mom designa je sve što jednoj bebi treba - 1 U ponudi Mom designa je sve što jednoj bebi treba - 2 +16 U ponudi Mom designa je sve što jednoj bebi treba - 4

Kreativka je koja voli film, putovanja, glazbu, dobru knjigu i dobro društvo, ali i ručno izrađene stvari.

Aktivnost koja je, u skladu s tim, istovremeno smiruje i zabavlja jest šivanje, a zahvaljujući kombinaciji ljubavi prema šivanju i misije da uveseljava najmlađe stvarajući slatke i kvalitetne rukotvorine, 2015. godine nastao je i njezin brend Mom design.

OD STVARČICA ZA KĆER DO BRENDA

Priča je započela sasvim slučajno, prije gotovo sedam godina.

Od roditelja sam, potpuno neočekivano, za rođendan dobila svoju prvu mašinu za šivanje. Kako sam tada baš bila trudna s Mijom, poželjela sam da ima nešto drugačije i posebno, nešto što se ne može kupiti u svakom dućanu, unikatno.

I tako je nastala prva dekica, pa nekoliko slinčeka, didaktička kocka... Ideje su se rojile i bilo je jako uzbudljivo vidjeti kako će pojedina od tih stvari ispasti jer sam tada prvi put u životu sjela za mašinu.

To je bila prava avantura jer nikada prije do tada nisam ni vidjela mašinu za šivanje uživo, prisjetila se Maja svojih početaka u šivanju.

Slika nije dostupna "Harry Potter kod kuće" za male i velike: Samo jedan klik odvest će vas u svijet magije

Slika nije dostupna Nedostaje vam ideja? S klincima napravite domaći plastelin

Polako se zaljubila u dizajnerske materijale, pronašla stranice u Engleskoj i Americi s kojih ih je mogla naručiti i onda napravila svoju prvu narudžbu materijala.

Obitelji i prijateljima svidjelo se to što sam nama izradila pa su s njima došle i prve narudžbe. S vremenom je ono što je trebao biti samo hobi postalo ozbiljnije, priča.

Uz malu bebu u krilu, svaki mogući trenutak koristila je za rad kako bi posao digla na noge i postala prepoznata. Nekoliko godina kasnije ponosna je na to gdje je stigla i danas za sebe može reći da se bavi isključivo svojim ručnim radom.

Maja, mama dvoje djece, vlasnica je brenda Mom design koji proizvodi sve što treba bebi - od prvih nekoliko dana do prvih nekoliko godina.

U PONUDI SVE ŠTO BEBA TREBA

U svojoj ponudi danas, kaže, ima sve ono što treba bebi od prvih dana do prvih nekoliko godina.

Tu su slinčeki koji kasnije mogu biti i odlični modni detalji, podlošci za kolica, trakice za kosu, tješilice, gricke za nosilje i dekice. Upravo je dekica bila prva stvar koju je izradila, kao i prva stvar koju je prodala.

I na kraju, tu su didaktičke kocke. U njihovoj izradi Maja najviše uživa.

Imaju zgodne 3D aplikacije, zveckaju, pište, šuškaju, uvijek su vesele i šarene, s više vrsta materijala na sebi, kao i trakica, tako da beba uči kroz igru i pri tome se odlično zabavlja.

Odlične su za vježbanje očnog mišića, pincentnog hvata, kao i koordinacije oko - ruka.

Mogu se i personalizirati imenom bebe te imaju na sebi i jako zgodne BPA free silikonske kuglice koje bebe obožavaju jer su odlične za grickanje u vrijeme nicanja zubića i bolnih desni, priča Maja o kockama koje su najpopularniji i za sve prigode tražen proizvod u njezinoj ponudi.

U ponudi Mom designa je sve što jednoj bebi treba - 12 Didaktička kocka je najpopularniji proizvod (Foto: Mom design)

Odmah iza njih su personalizirane dekice s podacima o bebinu rođenju. Maja kaže da one nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, ni vizualno ni sentimentalno, a upravo su joj reakcije kupaca i slike bebica koje u rukama drže stvarčice koje je ona samo nekoliko dana prije radila za njih najveći vjetar u leđa.

Jako puno kupaca mi se vraća. Nakon što su isprobale nešto što je izašlo ispod moje mašine, mame kupuju dalje za sestre, šogorice, prijateljice... I mislim da je to najveća potvrda da sam na dobrom putu, kaže Maja. Potvrda je da dobro radi i to što su njezine stvarčice našle put do beba diljem svijeta, od susjednih zemalja pa do Norveške, Španjolske i Amerike.

U budućnosti Maja bi htjela imati svoj mali poslovni prostor, izlagati na međunarodnim sajmovima i imati veliku zalihu predivnih materijala.

PAŽLJIVO BIRA SVAKI DETALJ

Kada je u pitanju inspiracija, tu izdvaja djecu. Ono čemu pak pridaje najviše pažnje jesu detalji.

Trošim jaaako puno vremena birajući najljepše uzorke materijala i razmišljajući o najposebnijim kombinacijama..

Naravno, velik dio moje inspiracije su i same mame, tete, prijateljice koje se jave. Nekoliko stvarčica i poboljšanja došlo je baš iz suradnje s njima, iz njihovih posebnih upita i želja, priča nam i dodaje da su joj u dizajnu najbitniji originalnost te kvaliteta materijala i izrade.

Materijali koje koristim vrhunske su kvalitete, potpuno sigurni za bebe te imaju Oeko-tex certifikat koji to jamči. Ne puštaju boju te su isti nakon prvog i stoprvog pranja. Također su i dizajnerskog potpisa, što je još jedna od njihovih posebnosti, napominje Maja, koja za sebe kaže da je "one man band".

U ponudi Mom designa je sve što jednoj bebi treba - 5 Slinčeki kad beba poraste mogu biti zgodan modni detalj (Foto: Mom design)

Stvarčice izrađujem doma, u stanu gdje je moj kreativni nered preuzeo gotovo svaku prostoriju. Radim sve sama, od komunikacije sa kupcima do same izrade, fotkanja i slanja, alimoram spomenuti i supruga, koji je nebrojeno puta satima krojio materijale i zaradio ukočena leđa ili ruku kako bi mi olakšao jer je dobra priprema pola posla.

Sestra je u marketingu i često se javi sa savjetom ili kritikom vezanom za društvene mreže, tako da se i tu imam na koga osloniti, priča o potpori koju ima od svojih bližnjih.

ADT igračke i podloge za igranje - 1 Ručni rad jedne Tamare: Zavirite u čarobni svijet igračaka koje klinci i mame obožavaju

Igračke Savjet stručnjaka: Kako znati ima li vaše dijete previše igračaka?

Kada je u pitanju budućnost, htjela bi imati svoj mali poslovni prostor, izlagati na međunarodnim sajmovima i imati veliku zalihu predivnih materijala.

Najpopularniji proizvod su didaktičke kocke uz koje bebe uče kroz igru. Odlične su za vježbanje očnog mišića, pincentnog hvata kao i koordinacije oko-ruka.

DRAGA USPOMENA

Na kraju, Maja je s nama podijelila i jedan od najljepših komentara koji je dobila, a koji je došao iz daleke Amerike.

Buduća mama naručila je specijalnu didaktičku kocku za bebu u Južnoj Koreji koju su se spremali posvojiti.

Željela je da baš moja kocka bude prvi dar koji će beba dobiti od njih. Njezina povratna reakcija kada je primila paketić za mene je bila jako dirljiva i emocionalna.

Jako mi je imponiralo to što je, uz sav handmade izbor koji je imala tamo, u Americi, prepoznala 'to nešto' baš u mojoj kocki i naručila je iz daleke Hrvatske, ispričala je Maja.

Ponudu njezina brenda Mom Design možete pratiti putem Instagrama i na web-stranici, a dio neodoljivih stvarčica pogledajte i u našoj galeriji.

Također, slatku Majinu didaktičku kocku možete osvojiti na našem Instagram profilu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju