Izdavačka kuća Lumen, na sreću svih zaljubljenika u knjige i čitanje, na Zrinjevac i ove godine vraća najpopularniju zagrebačku plažu.

More knjiga održat će se po peti put zaredom od 1. do 14. srpnja, a posjetiteljima će omogućiti više od 300 naslova knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku koje mogu besplatno pročitati.

Posjetitelji će uz to imati priliku ostvariti posebne popuste na sva izdanja te uživati u bogatom kulturnom i zabavnom programu u pravoj ljetnoj atmosferi. Ovogodišnje izdanje, čiji dizajn prostora ponovno potpisuje svjetski umjetnik Mario Miše, pretvorit će omiljeni zagrebački park u intergalaktičnu plažu, a svi posjetitelji će moći otputovati u svijet knjiga i dalekih galaksija svakoga dana od 10 do 24 sata.

Čitanje ljeto Za svačiji ukus: Pet knjiga idelanih za ljetno opuštanje i guštanje

Naslovmica knjige \'U potrazi za Gobi\' "U potrazi za Gobi": Novi hit u knjižarama upoznaje nas s malenim psom velikoga srca

Manifestacija More knjiga, pokrenuta s ciljem buđenja interesa za svijetom knjiga i čitanjem te svim prednostima koje ono donosi, posjetiteljima nudi dvotjedno uživanje u velikom broju besplatnih naslova na hrvatskom i engleskom jeziku nadohvat ruke uz pravi ljetni ugođaj – koktele nazvane po knjigama, ležaljke i posebno dizajnirani prostor.

Manifestacija More knjiga nastoji na drugačiji i inovativan način popularizirati knjigu i potaknuti što veći broj ljudi na čitanje.

Uz promociju kulture čitanja, ovim projektom želimo integrirati i ostale aspkete umjetnosti, kao što su glazba, film, likovna umjetnost i dizajn te svim domaćim i stranim posjetiteljima tijekom ljeta ponuditi bogati kulturno-zabavni sadržaj u samom srcu Zagreba, istaknula je kreativna direktorica Mora knjiga Ana Marija Žužul.

Dnevnik Anne Frank u muzeju Madame Tussauds u Berlinu "Dnevnik Anne Frank": Izlazi dosad neobjavljena verzija jedne od najčitanijih knjiga

Priče o neustrašivim hrvatskim ženama autorice Tatjane Barat "Priče o neustrašivim hrvatskim ženama": Predivna knjiga za naše hrabre djevojčice, ali i sinove

Posebno iznenađenje ovogodišnjeg programa za sve ljubitelje dobre literature lansiranje je novog romana planetarno popularnog pisca G.R.R. Martina pod nazivom Vatra i krv. Zainteresirani posjetitelji imat će priliku kupiti najiščekivaniju knjigu godine 4. srpnja u 18 sati u zagrebačkoj knjižari Arkadija.

Uz novoobjavljene naslove i prigodne popuste, organizatori su pripremili i brojne zanimljivosti, među kojima su Lumen Art event, promocije najnovijih knjiga, filmske projekcije na otvorenom, aktivnosti nacionalne kampanje za promicanje čitanja djeci Čitaj mi, druženja pod zvijezdama uz Music&Books x DJ Hrwoe te intergalaktički jazz by Harry Gustavson trio.

More knjiga održat će se od 1. do 14. srpnja More knjiga održat će se od 1. do 14. srpnja (Foto: More knjiga)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju