Na današnji dan imendan slave Sonje, a tim povodom provjerili smo koje je značenje toga imena i kakve su osobe koje ga nose.

Radi se o ruskoj varijanti imena Sofija, koje ima grčko podrijetlo i izvedeno je od riječi sophia, što znači 'mudrost i razboritost', pa otuda dolazi i značenje imena 'ona koja je mudra'. 

Ime Sonja popularno je i u Hrvatskoj, a najčešće je bilo između 1938. i 1948. godine. Najviše djevojčica dobilo je ovo ime 1947. godine, a najviše Sonja, njih više od tisuću, živi u Zagrebu.

Lidija Kakve su osobe koje nose ime Lidija?

Lea Kakve su osobe koje nose ime Lea?

Značenje imena Sonja objašnjava i numerologija. Radi se o velikim misliocima i osobama koje su izrazito prožete duhovnošću. Sonje su tihe, a materijalne stvari ne zamaraju ih previše.

Iako su suzdržane, privlače pozornost svojom intuicijom, mudrošću i različitošću. Kada je u pitanju ljubav, osobe koje nose to ime često su sanjari koji žive u oblacima, a partnere privuku upravo svojom duhovnošću i činjenicom da nisu ovisne o materijalnome.

Josipa Kakve su žene koje nose ime Josipa?

U partnerskom odnosu osobe s tim imenom vrlo su predane, a ponekad imaju nestvarne ideje o ljubavi.

Neke od poznatih žena koje nose to ime jesu Sonia Rykiel (modna dizajnerica), Sonja Savić (glumica) i Sonja Kovač (influencerica).

Osim na današnji dan, Sonje slave imendan i 18. rujna.

Ema Kakve su osobe koje nose ime Ema?

Vesna Kakve su osobe koje nose ime Vesna?

Dora Vesele, pouzdane i vrijedne: Kakve su osobe koje nose ime Dora?

Vanja Značenje imena koje nose junaci mnogih slavenskih bajki

Marija Skromne, odgovorne i emotivne: Kakve su žene koje nose ime Marija?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju