Na današnji dan imendan slave Sonje, a tim povodom provjerili smo koje je značenje toga imena i kakve su osobe koje ga nose.

Radi se o ruskoj varijanti imena Sofija, koje ima grčko podrijetlo i izvedeno je od riječi sophia, što znači 'mudrost i razboritost', pa otuda dolazi i značenje imena 'ona koja je mudra'. 

Ime Sonja popularno je i u Hrvatskoj, a najčešće je bilo između 1938. i 1948. godine. Najviše djevojčica dobilo je ovo ime 1947. godine, a najviše Sonja, njih više od tisuću, živi u Zagrebu.

Lidija Kakve su osobe koje nose ime Lidija?

Lea Kakve su osobe koje nose ime Lea?

Značenje imena Sonja objašnjava i numerologija. Radi se o velikim misliocima i osobama koje su izrazito prožete duhovnošću. Sonje su tihe, a materijalne stvari ne zamaraju ih previše.

Iako su suzdržane, privlače pozornost svojom intuicijom, mudrošću i različitošću. Kada je u pitanju ljubav, osobe koje nose to ime često su sanjari koji žive u oblacima, a partnere privuku upravo svojom duhovnošću i činjenicom da nisu ovisne o materijalnome.

Josipa Kakve su žene koje nose ime Josipa?

U partnerskom odnosu osobe s tim imenom vrlo su predane, a ponekad imaju nestvarne ideje o ljubavi.

Neke od poznatih žena koje nose to ime jesu Sonia Rykiel (modna dizajnerica), Sonja Savić (glumica) i Sonja Kovač (influencerica).

Osim na današnji dan, Sonje slave imendan i 18. rujna.

Ema Kakve su osobe koje nose ime Ema?

Vesna Kakve su osobe koje nose ime Vesna?

Dora Vesele, pouzdane i vrijedne: Kakve su osobe koje nose ime Dora?

Vanja Kakve su osobe koje nose ime Vanja?

Marija Kakve su žene koje nose ime Marija?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju