BIG SEE arhitektonska nagrada za najbolju stambenu zgradu u kategoriji "Urban Infusion - Residential housing" dodijeljena je modernom zdanju koje se nalazi u Kutini.

Galerija Nagradu BIG SEE za najbolju stambenu zgradu osvojilo je zdanje u Kutini - 1 Nagradu BIG SEE za najbolju stambenu zgradu osvojilo je zdanje u Kutini - 2 Nagradu BIG SEE za najbolju stambenu zgradu osvojilo je zdanje u Kutini - 3 +2 Nagradu BIG SEE za najbolju stambenu zgradu osvojilo je zdanje u Kutini - 4

Ovo je još jedno veliko priznanje za riječki arhitektonski studio MR 2 i njihov tim koji je radio na projektiranju (Miroslav Rajić, Marin Račić, Danijela Hobar Ćiković, Ana Jevtić Kos, Dora Perković, Ema Rožić i Duje Bešlić).

Naime, kutinska rezidencija osvojila je 2022. godine drugu nagradu u kategoriji najbolje stambene građevine na međunarodnom izboru Cemex.

Nagradu BIG SEE za najbolju stambenu zgradu osvojilo je zdanje u Kutini - 5 Nagradu BIG SEE za najbolju stambenu zgradu osvojilo je zdanje u Kutini - 5 (Foto: Robert Leš/MR 2/PR)

Ova stambeno-poslovna zgrada investitora Zefa Prenkaja iz 2021. godine ima 1969 kvadrata i na prvi pogled izgleda kao prizemnica s visokim potkrovljem, ali u njoj se zapravo skriva osam stanova. Tlocrtno je organizirana oko dva stubišta s po četiri stana.

Nagradu BIG SEE za najbolju stambenu zgradu osvojilo je zdanje u Kutini - 2 Nagradu BIG SEE za najbolju stambenu zgradu osvojilo je zdanje u Kutini - 2 (Foto: Robert Leš/MR 2/PR)

"Dva stana su uglovna, jedan manji je jednostran, a onaj središnjom pozicijom unutar zgrade, dvostrano orijentirani i s čak dvije loggie. Identična organizacija simetrično je ponovljena oko drugog stubišta. Glavni 'highlight' većih stanova su kuhinje na pročelju, otvorene na loggie, koje se mogu koristiti kao blagovanja čitavo ljeto. Stanovi su vrlo svijetli i uvode atipično bogat prostorni standard u suvremenu stanogradnju", piše na stranici studija.

Prizemlje je više od stambene etaže i kompletno ostakljeno, a u njemu se nalazi pekarna, caffe bar, slastičarnica i pizzeria.

Nagradu BIG SEE za najbolju stambenu zgradu osvojilo je zdanje u Kutini - 6 Nagradu BIG SEE za najbolju stambenu zgradu osvojilo je zdanje u Kutini - 6 (Foto: Robert Leš/MR 2/PR)

Vila Naya Opatija - 4 Nije Beverly Hills, već Veprinac: Vila u staklu i mramoru čiji svaki kvadrat odiše luksuzom

Drvena kuća Babylonica blizu Petrinje Zavirite u drvenu kuću u Petrinji i uvjerite se da odmor iz snova nije samo na moru

Prekrasno preuređena 80 godina stara kuća u Puli - 19 Tri kupaonice, stepenice od orahovog drva... Stvarno je teško odlučiti što je u ovoj kući u Puli najljepše

Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 11 Kuhinja je fantazija: Kuća u predgrađu zbog koje je vrijedilo otići iz centra Rijeke

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju