Većina ljubiteljica mode obožava torbe. Ništa čudno s obzirom na to da je torba najvažniji modni dodatak. Prije svega ima funkcionalnu ulogu jer u nju stavljamo sve sitnice bez kojih ne možemo izaći iz kuće.

Galerija Torba Icare modne kuće Saint Laurent na zagrebačkoj špici Torba Icare modne kuće Saint Laurent na zagrebačkoj špici Torba Icare modne kuće Saint Laurent na zagrebačkoj špici +20 Torba Icare modne kuće Saint Laurent

Osim funkcionalne, ima i važnu stilsku ulogu jer torbom nadograđujemo svoje modno izdanje, a ponekad je torba toliko dobro da postaje glavna zvijezda naše odjevne kombinacije. Na zagrebačkoj špici možemo vidjet uistinu raznolike modele torbi, a među njima i one koji nose titulu najpoželjnijih na svijetu.

Torba Icare modne kuće Saint Laurent Torba Icare modne kuće Saint Laurent (Foto: Saint Laurent)

Primjerice, među novijim modelima koji su oduševili trendseterice nalazi se torba Icare francuske modne kuće Saint Laurent. Osim svjetskih trendseterica, osvojila je i zagrebačke špicerice.

Torba Icare modne kuće Saint Laurent na zagrebačkoj špici Torba Icare modne kuće Saint Laurent na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Predimenzionirana torba djelo je Anthonyja Vaccarella, kreativnog direktora Saint Laurenta. U njegovoj viziji Icare nije samo torba, ona je poput grandioznog komada nakita koji se nosi na ramenu. Prošivenu torbu napravljenu od kože krasi monogram YSL od mjeda. Naziv modela, Icare, zapravo je referenca na sam monogram i potječe iz grčke mitologije.

Torba Icare modne kuće Saint Laurent na zagrebačkoj špici Torba Icare modne kuće Saint Laurent na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Odvažni, hrabri Ikar i njegov otac Dedal pobjegli su iz labirinta kralja Minosa zahvaljujući krilima koja im je Dedal izradio. U želji da dotakne nebesa, Ikar nije poslušao očeve savjete i poletio je tako visoko da je sunce otopilo vosak na njegovim krilima, pa je Ikar pao u more i utopio se. Po Vaccarellovoj želji, monogram YSL na ovoj torbi sjaji poput sunca koje je spalilo Ikarova krila, a oblik torbe vizualno podsjeća na raširena krila.

Torba Icare modne kuće Saint Laurent na zagrebačkoj špici Torba Icare modne kuće Saint Laurent na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Torba Snapshot s potpisom Marca Jacobsa također je jedna od onih koju redovito viđamo na zagrebačkoj špici. Prepoznatljiv simbol s dva spojena velika slova J razlog je zbog kojeg se ova torbica lako primjećuje.

Torba Snapshot Marca Jacobsa za zagrebačkoj špici Torba Snapshot Marca Jacobsa za zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Napravljena je od kože, ima dva veća pretinca koja se zatvaraju patentnim zatvaračem i jedan vanjski mali džep. U originalu dolazi u paru s dugačkim podesivim remenom koji se također može i odvojiti od modela pa torbica postaje ručna.

Zavirite u našu galeriju i razgledajte još dizajnerskih torbi koje smo primijetili na zagrebačkoj špici.

Torba Birkin modne kuće Hermes na zagrebačkoj špici Torba Birkin modne kuće Hermes na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Top izdanje sa zagrebačke špice: Nekad nezamislivo, a danas moderno i popularno Spoj tenisica i odijela u sjajnom street style izdanju sa zagrebačke špice Tenisice brenda Axel Arigato, model Marathon Runner Tenisice brenda Axel Arigato, model Marathon Runner +2 Popularna torbica brenda Jacquemus

Helena Livaković: Izdanje s kultnom torbom kojoj se žene diljem svijeta dive već desetljećima Helena Livaković Lady Dior torba Princeza Diana s Lady Dior torbom +2 Vanja Modrić s torbom Lady Dior

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju