Natalia Marohnić iz Rijeke uredila je svoj hladnjak s genijalnim porukama i crtežima, a nama je ispričala sve o ovom malom umjetničkom projektu.

Galerija Natalia Marohnić iz Rijeke uredila je svoj hadnjak s genijalnim porukama i crtežima - 5 Natalia Marohnić iz Rijeke uredila je svoj hadnjak s genijalnim porukama i crtežima - 6 Natalia Marohnić iz Rijeke uredila je svoj hadnjak s genijalnim porukama i crtežima - 1 +2 Frižider na početku preuređenja i bojanja u crno

Kada su krenuli u renovaciju stana koji se nalazi u obiteljskoj kući, Natalia Marohnić i njezin partner, kao i većina građana, u preuređenje su ušli s određenim budžetom.

S obzirom na to da smo oboje zaljubljenici u 'stare' stvari, obnovili smo sve što se moglo. Naša su tu jedna komoda, stara vitrina... Kada je na red došla kuhinja, došla je s crnom tehnikom. Frižider smo imali pa nam nije imalo smisla kupovati novi i stvarati si nepotreban trošak sve dok ovaj koji smo smjestili 'privremeno' ne dođe kraju. Međutim, bio je bijel, pun flekica od naljepnica (dvoje djece) te je jednostavno stršio, priča Natalia.

Natalia Marohnić iz Rijeke uredila je svoj hladnjak s genijalnim porukama i crtežima

Kako su već imali neke ideje i iskustvo pri recikliranju i obnavljanju namještaja, potaknuta idejama s interneta, odnosno Pinteresta, ova kreativna Riječanka odlučila je i tom jedinom bijelom elementu u kuhinji dati crnu ljepotu. Kako je njezin mlađi sin kreativna duša koja voli slikati, mama je došla na ideju da ta crna boja ipak dadne i još koju funkciju osim uklapanja u prostor.

Došlo je i to popodne preuređenja frižidera. Počelo je s temeljitim pranjem i ribanjem frižidera.

Najveća muka je ljepilo od naljepnica, ali WD40 čini čuda. Lagano rukom, koliko je išlo brusnim papirom skinula sam sloj postojeće boje pa opet temeljito oprala. Valjkom sam počela nanositi prvi sloj laka za školske ploče. Boja je toliko zahvalna da se prednja strana posušila dok sam nanijela na bočne stranice, opisuje.

Nova kuhinja za 800 kuna: Kako je stari regal za dnevni boravak postao kuhinja iz snova Majda Mirković iz Pule preuredila je svoju kuhinju sa starim regalom iz dnevne sobe - 6 Majda Mirković iz Pule preuredila je svoju kuhinju sa starim regalom iz dnevne sobe - 7 Majda Mirković iz Pule preuredila je svoju kuhinju sa starim regalom iz dnevne sobe - 3 +5 Majda Mirković iz Pule preuredila je svoju kuhinju sa starim regalom iz dnevne sobe - 1

Za teška i nedostupna mjesta koristila je mali kist. Kada se prvi sloj posušio, nanosila je i drugi pokušavajući valjkom raditi čim duže poteze kako ne bi došlo do tragova/crta od ruba valjka.

Iako se boja relativno brzo osušila, frižider je ostavljen tako do drugog dana kada je, kako kaže Natalia, krenuo povratak u školske dane.

Kuhinje u bijelo-sivoj kombinaciji boja - 4 12 kuhinja koje dokazuju da bijelo-sivu kombinaciju ništa ne može nadmašiti

Kako organizirati malu kuhinju I u minijaturnoj kuhinji: Trikovi za uređenje koji će lako stvoriti još prostora

Krenulo je oslikavanje kredom. Najobičnijom kredom crtala sam i na mjestima nijansirala prstima, otkriva Natalia. Hladnjak je ukrasila simpatičnim i inspirativnim porukama "Just roll with it" i "Never stop making wishes" te prigodnim crtežima poput valjka za tijesto, sladoleda i cupcakea.

Najbolje od svega je to što u jednom danu možemo promijeniti poruke, crteže... Samo mokrom spužvom prijeđem preko njega, kao nekada u školi, kaže Natalia Marohnić iz Rijeke.

Natalia Marohnić iz Rijeke uredila je svoj hadnjak s genijalnim porukama i crtežima - 3 Inspirativna poruka 'Never stop making wishes' na bočnoj strani frižidera (Foto: Privatna fotografija)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju