Kada ste posljednji put uzele vrijeme za sebe, sjele i zapisale svoje misli?

Upravo je to vrijeme za sebe presudno za naš osobni razvoj, a to se kasnije preslikava i na sve ostale aspekte našeg života. Unutarnji procesi koje prolazimo kada smo sami sa sobom daju nam pogled na to gdje se trenutačno nalazimo i kamo bismo željeli stići. Pritom je pisanje nezamjenjiv dio toga, a vođenje dnevnika smatra se jednom od najboljih terapijskih tehnika tijekom rada na sebi.

Takvu priču pričaju i neustrašivi dnevnici proizašli iz radionica triju žena. Mnogima poznati dnevnici brenda Nisha Sanje Tot dobili su novo ruho – prati ih priča koju mora pročitati svaka žena i ilustracija koja pokazuje svu nježnost i snagu ženskog bića.

Pisanje dnevnika odličan je terapijski alat Pisanje dnevnika odličan je terapijski alat (Foto: Lucija Trupković)

Naime, u unikatne dnevnike Nisha umetnuta je snažna priča književnice Tatjane Barat, čiji je cilj da se svaka žena podsjeti tko je, da ponovno probudi onu djevojčicu u sebi koja je sanjala velike snove, skine sa sebe okove tuđih očekivanja i mišljenja te krene punim plućima na ljepšu stranu pustolovine života, a ilustracija umjetnice Hane Tischler prati upravo to.

Možete birati između dvije verzije paketa: jednu naslovnicu dnevnika krasi natpis I ja sam neustrašiva, a drugu ilustracija. U obje verzije nalaze se i otisnute ilustracije i priče koje možete uokviriti i tako dobiti nekoliko poklona u jednom.

Pisanje dnevnika odličan je terapijski alat Pisanje dnevnika odličan je terapijski alat (Foto: Lucija Trupković)

Napisana priča prevedena je i na engleski jezik, baš kao i natpis I ja sam neustrašiva na koricama dnevnika, što je sjajna vijest za one koji ovaj jedinstveni proizvod žele pokloniti dragim djevojkama i ženama u inozemstvu.

Udružile svoje snage za druge žene

Cilj je bio, kako kažu autorice ovog proizvoda, da svaka žena umjetnošću i pisanjem opet pronađe istinsku sebe, napokon učini nešto za sebe i dopusti si biti sve ono što uistinu i jest, baš poput ove tri žene koje stoje iza inovacije na hrvatskom tržištu.

Sanja Tot vlasnica je brenda Nisha, koja je uspjela svoju ljubav prema pisanju i kreativnosti pretvoriti u posao. Njezini ručno rađeni, unikatni dnevnici svojom kvalitetom i jedinstvenošću već godinama plijene pažnju. Osim što Nishini proizvodi oduševljavaju svojom estetikom, napravljeni su od recikliranog i ekološki prihvatljivog papira, čime Sanja nastoji dati svoj doprinos smanjenju ekološkog otiska, na što je izuzetno ponosna.

Pisanje dnevnika odličan je terapijski alat Pisanje dnevnika odličan je terapijski alat (Foto: Lucija Trupković)

Profesoricu hrvatskog jezika i književnosti, novinarku, lektoricu, voditeljicu radionica biblioterapije i književnicu Tatjanu Barat šira je javnost upoznala kada je njezina prva knjiga za djecu Priče o neustrašivim hrvatskim ženama oduševila i čitatelje i struku. Prema toj je knjizi, između ostalog, nastala i putujuća izložba Neustrašive žene, koja je već obišla velik dio Hrvatske, a pridjev neustrašiva postao je Tatjanin zaštitni znak.

Slijedila je jednako uspješna knjiga Kad odrastem, želim biti liječnik, a cilj obiju knjiga je da djeca od najranije dobi, posebno djevojčice, osvijeste svoje jake strane, prevladaju strahove i izrastu u ljude koji znaju što žele. Tatjana velik naglasak stavlja i na mentalno zdravlje, o kojem javno govori, a pisanje dnevnika poput ovog jedan je od vidova pomoći upravo u tome.

Cilj ovog dnevnika je da svaka žena pisanjem opet pronađe istinsku sebe.

Cijelu je priču svojom ilustracijom zaokružila zagrebačka figurativna umjetnica Hana Tischler, koja je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a danas živi u Lisabonu, u kojem se aktivno bavi slikarstvom te je član umjetničkog kolektiva i atelijera Mitó Creative Site. Održala je nekoliko samostalnih i grupnih izložbi u Lisabonu i drugim europskim gradovima, a ovaj je mjesec osvojila prvu nagradu na najvećem globalnom natječaju za modnu ilustraciju i crtež u Londonu (FIDA).

Sanja Tot, Tatjana Barat i Hana Tischler Sanja Tot, Tatjana Barat i Hana Tischler (Foto: Privatna arhiva)

Spajanjem onog najboljeg od svake od ove tri žene nastali su dnevnici koji će ispisati neke nove priče, koji će svakoj ženi pomoći da upravo u njega istrese svoje najdublje tajne, zapiše svoje jutarnje misli, svoje želje, planove i snove.

Detalje o svojem željenom primjerku potražite u webshopu Nishe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju