Slika ideala ženske ljepote mijenjala se kroz prošlost, a posredstvom digitalnih medija ona je u posljednjih nekoliko godina postala posebno iskrivljena. Tijela i lica modificiraju se uz pomoć Photoshopa i sličnih programa, ali i različitim filtrima na pametnim telefonima

Galerija Iskra Lawrence Slavne žene koje ponosno pokazuju svoje mane - 5 Slavne žene koje ponosno pokazuju svoje mane - 3 +2 Rumer Willis
Slavne žene najčešće su žrtve digitalnih korekcija, no protiv slanja nerealne slike u svijet pobunile su se tek nekolicina dama.

Priyanka Chopra

Priyanka Chopra bila je Miss svijeta 2000. godine, a indijska inačica časopisa Maxim proglasila ju je najpoželjnijom ženom 2017. godine. No dodijeljena titula nije spriječila urednike tog magazina da zahtijevaju digitalnu korekciju njezinih – pazuha.

Nestvarna zaglađena pazuha izazvale su pravu buru negodovanja na društvenim mrežama. Uz to su nadahnula indijsku glumicu da objavi šaljivi demanti u vidu neretuširane fotografije podignutih ruku u majici bez rukava, koja je otkrila pravo stanje stvari.

 

A post shared by Priyanka Chopra (@priyankachopra) on

Iskra Lawrence
Plus size manekenka redovito upozorava svoje obožavatelje na Instagramu na opasnosti koje vrebaju na društvenim mrežama.

Jako su me retuširali na ovim fotografijama. Ova prekrasna zaglađena koša? Nije moja, to je stvorio računalni program. Gusta kosa? Sve su to ekstenzije. Push up grudnjak, struk, noge i ruke su dorađeni u Photoshopu. Nemam čak ni podočnjaka, uopće ne ličim na sebe. Najgora stvar? Htjela sam nekoć tako izgledati.

 

Mislila sam da će mi savršene slike dati više posla, te me učiniti sretnom i uspješnom. U stvarnost, počela sam se uspoređivati s tim savršenim fotografijama i počela biti nesigurna u vlastito tijelo. Molim vas NEMOJTE SE NIKAD uspoređivati sa slikama koje vidite u novinama, jer one nisu stvarne. Savršenstvo ne postoji i editiranje fotografija vas neće usrećiti.

 

A post shared by i s k r a (@iskra) on

Meghan Treynor
O problemima pretjeranog korištenja Photoshopa govori i najpopularnija pjesma All About That Bass Meghan Treinor. Iako se američka kantautorica u javnom životu zalaže za promicanje ženske ljepote bez obzira na konfekcijski broj, s njom se nisu složili ni producenti njezinog video spota Me Too.

Spot je povučen odmah nakon njegove objave 2016. godine na zahtjev pjevačice kojoj su digitalno stanjivali struk bez njezinog pitanja. Na Snapchatu je pojasnila da joj je dosta takvog ponašanja.

Moj struk nije tako tanašan. Imala sam super struk te noći kad smo snimali, ne znam zašto im se nije svidio, no ja nisam odobrila taj video, i tako mi je neugodno, rekla je pjevačica te zatražila da se ponovo napravi sport s pravim snimkama.

Rumer Willis
Na Instagramu se svojim obožavateljima požalila i Rumer Willis, kojoj je ostala zapanjena kad joj je fotograf digitalno smanjio vilicu kako bi je učinio atraktivnijom.

Volim kako izgledam i smatram vrlo uvredljivim kad bilo tko pokuša promijeniti moj izgled. Ne znam shvaćaju li ti ljudi da je to jedna vrsta bullyinga, i ne želim ga trpjeti.

Kerry Washington
Svojim promijenjenim izgledom neugodno se iznenadila i američka glumica Kerry Washington kad je ugledala travanjski broj Adweeka prošle godine.

Photoshop mi nije stran. Često se koristi. Na neki način postali smo društvo koje podešava svoje fotografije – tko ne voli filtar na mobitelu? No jučer sam se osjećala iscrpljeno. Čudno mi je bilo gledati fotografiju sebe i ne vidjeti osobu koja me inače gleda u ogledalo. Nije to lijep osjećaj.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju