Iako nam proljeće službeno još nije stiglo, sunce i porast temperature polako budi prirodu. Iz faze zimskog mirovanja sada izlazi i većina popularnih sukulenata te ih očekuje razdoblje cvjetanja i rasta. Iako sukulenti nisu zahtjevni, i njima treba mala priprema za proljeće koja će im omogućiti da nesmetano napreduju.

1. Sada kada je temperatura viša, a dani topliji i duži, počnite svoje sukulente zalijevati dva puta mjesečno. Umjesto nasumičnog zalijevanja, bolje je voditi kalendar i ravnati se po njemu kako ih ne biste "nahranili" ni prerano ni prekasno.

2. Polako ih pripremite i na više temperature. Ako imate tu mogućnost, tijekom dana ih povremeno iznesite van kako bi se počeli prilagođavati dolasku toplijih dana.

Slika nije dostupna Nije svejedno! Kako izabrati pravu teglicu u kojoj će sukulenti bujati i izgledati lijepo

Slika nije dostupna Drvo žada: Otporni sukulent koji ne traži puno vode i živi godinama

3. Prilikom iznošenja u vanjski prostor ili na prozor, vodite računa o vrsti svog sukulenta. Ne voli svaki sukulent direktno svjetlo. Na primjer, aloe vera pripada skupini nježnijih sukulenata i ako je naglo izložite direktnom suncu, može se osušiti i listovi mogu poprimiti smeđu boju. S druge strane, kaktusi obožavaju direktno sunce i uživat će u njemu.

Slika nije dostupna Malo brige, puno ljepote: Sukulenti koji će vas iznenaditi predivnim cvjetovima

Slika nije dostupna Meduza-sukulent: Čarobni ukras na balkonu ili terasi savršen za ljetne dane

4. Ako sukulente držite na balkonu ili bilo kojem drugom mjestu do kojeg može doprijeti kiša, pripazite na to da su zaštićeni od prevelike količine kišnih kapljica. Previše vode glavni je razlog uvenuća sukulenata, a proljeće je često jako kišno razdoblje. Ako će kiša padati dulje od jednog dana, a sukulente ne možete adekvatno zaštiti u vanjskom prostoru, radije ih unesite unutra.

5. Odstranite sve osušene ili uvenule dijelove sukulenata, a ako ih planirate presađivati u nove tegle, proljeće je idealno razdoblje za to.

Sukulenti u obliku ruže Ružica-sukulent: Romantična biljčica koju mogu uzgojiti i početnici

Slika nije dostupna Neodoljivi sukulent simpatičnog imena koji je savršen odabir za visoke police

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju