U katoličkom je kalendaru 11. kolovoza upisano ime Jasna pa sve Jasne danas slave imendan. Koje je značenje starog slavenskog imena i kakve su osobe koje ga nose možete provjeriti u nastavku.

Ime jasna potječe od latinske riječi lux, što znači svjetlo, odnosno svjetleće. Povezuje se s pridjevom jasno – u smislu kristalno čistog, bezgrešnog, sjajnog i uzvišenog.

Prema podacima Acta Croatice, Jasna se nalazi među 500 najčešćih imena u Hrvatskoj, a unutar naših granica trenutačno živi preko 10 tisuća imenjakinja. Najčešće je na sjeveru države, ali zastupljeno je u svim županijama.

Ako poznajete Jasnu, znate da je ona besprijekorna prijateljica koju će uvijek pravu riječ izreći u pravo vrijeme,

Numerologija je rezultat mističnog proučavanja astrologije. Ona nam daje odgovore na pitanja o našem karakteru i navodi nas na određene životne postupke i stav prema drugim ljudima. Svatko ime ima svoj numeološki broj, a vrijednost za Jasne jest dva.

Osobe koje nose ima Jasna blage su, nježne i miroljubive. Rijetko ćete čuti Jasnu kako viče ili psuje jer one smatraju da se svaki problem možete riješiti razgovorom. Najveći problem jest taj što brige drže samo za sebe pa se često u njima gomila tuga ili negativna energija.

Numerološka vrijednost dva također govori da će Jasne imati puno sreće u privatnom životu, ali će se zbog toga vjerojatno odreći karijere.

Njima je važnije da su stup obitelji, podrška i ljubav za svoje najmilije, a baš im to u životu stvara i najveću sreću.

Ako poznajete Jasnu, znate da je ona besprijekorna prijateljica koju će uvijek pravu riječ izreći u pravo vrijeme, ali i zabavno društvo s kojim su večernja druženja puna smijeha.

Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana? Nives Kakve su osobe koje nose ime Nives? Lidija Kakve su osobe koje nose ime Lidija? Nada Kakve su osobe koje nose ime Nada? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija? Ana Snalažljive i odlučne: Kakve su osobe koje nose ime Ana? Karmela Otkrijte sve posebnosti imena Karmela

Sretan imendan!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju