Četvrtog dana prvog mjeseca u godini u katoličkom je kalendaru upisano ime Emanuel, pa sve osobe koje nose jednu od varijacija ovog imena danas slave imendan. Koje je podrijetlo starog imena i kakve su osobe koje ga nose možete provjeriti u nastavku.

Ime Emanuel – odnosno Emanuela staro je biblijsko ime hebrejskih korijena koje u doslovnom prijevodu znači Bog s nama (Immanuel). Drugi izvori govore da bi se ime Emanuela moglo prevesti i kao Ona koja je poslana od Boga, Ona koja će nas izbaviti te Božji sluga ili Božji izaslanik.

Prema podacima Acta Croatice, u Hrvatskoj trenutno živi oko tisuću imenjakinja i ovo je jedno od češćih imena na našem području. Roditelji su svojim djevojčicama birali ovo ime od 2007. pa sve do 2013., a nakon toga je postalo sve rjeđe. Godina u kojoj se rodilo najviše Emanuela jest 2008.

Emanuele su uvijek spremne za akciju i omiljene su u društvu.

Svako ime u sebi skriva određenu numerološku vrijednost, a broj svih Emenuela jest tri. Ovaj broj određuje njihovu osobnost, a po njemu je najistaknutija osobina svih Emanuela – hrabrost. Žene koje nose ovo ime nježne su i pažljive, a istovremeno su oštroumne i neustrašive.

Emanuele su uvijek spremne za akciju i omiljene su u društvu. S njima je smijeh zagarantiran, baš kao i dubokouman razgovor koji će vas potaknuti da postanete najbolja moguća verzija sebe. Iako im je obitelj na prvom mjestu, Emanuele su ambiciozne i odlično balansiraju između privatnog i poslovnog.

Osim Emenuala, 4. siječnja imendan slave i Manuele. 

Silvija Kakve su osobe koje nose ime Silvija? Ivane slave imendan 27. prosinca Kakve su osobe koje nose ime Ivana? Eva Kakve su osobe koje nose ime Eva? Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija? Valerija Kakve su osobe koje nose ime Valerija? Zdravka Kakve su osobe koje nose ime Zdravka? Blanka Kakve su osobe koje nose ime Blanka? Martina Kakve su osobe koje nose ime Martina? Leona Kakve su osobe koje nose ime Leona? Vedrana Kakve su osobe koje nose ime Vedrana? Karla Kakve su osobe koje nose ime Karla? Darija Kakve su osobe koje nose ime Darija?

Sretan imendan! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju