Prema imendanskom kalendaru, osobe koje nose ime Karla imendan slave 3. lipnja, na dan kada se prisjećamo sv. Karla Lwange, ili 4. studenog, na blagdan sv. Karla Boromejskog.

Prema jednom tumačenju, ime Karla dolazi od latinske riječi carus, koja u prijevodu znači 'draga'. U pojedinim kulturama ima i značenje 'slobodna žena' ili pak 'ratnica'.

Prema numerološkim analizama, osobe s ovim imenom neovisne su i snažne. Ističu se po inteligenciji i prijateljski su nastrojene, a često ih krasi i sjajan smisao za humor te oštar jezik.

To je također jedan od razloga zbog kojih su vrlo popularne u društvu.

Beba Kratka i baš zvučna: 40 posebnih imena za djevojčice i dječake

Beba Zanemarena, a lijepa! 40 "starih" imena iz imendanskog kalendara za curice i dečke

Karle mogu biti vrlo tvrdoglave i impulzivne. Ako ste ih povrijedili, odmah će reagirati i neće skrivati svoje mišljenje.

Po prirodu su idealisti koji drže do međuljudskih odnosa i procvjetat će u toplom i brižnom okruženju. Fleksibilne su i lako se prilagođavaju okolini, a te kvalitete posebno dolaze do izražaja na radnom mjestu. 

Karle su sjajne kolegice kojima je važno da svoj posao odrade dobro. Vrlo su kreativne, pa uvijek nađu brzo rješenje za neki nepredviđen problem, zbog kojeg bi ostali zablokirali.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju