Na dodjeli Oscara tradicionalno pozornost privlače prekrasne haljine, zadivljujuće frizure i elegantan i besprijekoran make-up.

Galerija Anya Taylor-Joy srebrnu je manikuru uskladila s haljinom Zendaya se odlučila za prirodni minimalizam Nokti Margot Robbie bili su u brončanim nijansama karamele +5 Florence Pugh kapljice je imala i na noktima

No još je jedan detalj itekako bitan i cijelo glamurozno izdanje podiže na glamurozniju i zaokruženiju razinu, a riječ je o manikuri. Lijepo uređeni nokti, usklađeni s cjelokupnim izgledom i stilom, mogu biti šik višnja na torti, a na važnom događaju kao što su Oscari vrlo je lako pokrenuti i trendove, ali i potvrditi koji već postojeći hitovi tu titulu nose s razlogom.

Od minimalistički dotjeranih manikura, do onih uparenih s haljinom, ali i pravih esktravagantnih remek-djela – na oskarovskom crvenom tepihu doista se moglo naći sve.

Anya Taylor-Joy, na primjer, uparila je svoju svijetlu srebrnu haljinu sa sjajnom srebrnom manikurom, a slično je napravila i Florence Pugh, s istom bojom i teksturom kao i njezina haljina, glumičini su nokti započeli s bazom blago prozirne, sjajno bijele boje. Preko baze su bile kapljice nalik na rosu koje su prekrivale u potpunosti svaki nokat.

Florence Pugh kapljice je imala i na noktima Florence Pugh kapljice je imala i na noktima (Foto: Afp)

Manikura s najupečatljivijim značenjem svakako je ona za koju se odlučila Danielle Brooks. Vrhovi su njezinih noktiju u stilu francuske manikure bili prekriveni kristalićima, a na jednom su noktu bili poredani u obliku broja 26.

Nokti Danielle Brooks nosili su snažno značenje Nokti Danielle Brooks nosili su snažno značenje (Foto: Afp)

Iza toga broja krije se značajna simbolika. Naime, Brooks se natjecala za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu The Color Purple, a ona je 26. crnkinja nominirana za tu nagradu. 25. je Da'Vine Joy Randolph, koja je nagradu u konačnici i osvojila.

Jednostavnošću je pak oduševila Zendaya. Njezina manikura bila je svjetlucavo sjajna, svjetloružičasta, i to na kratkim prirodnim noktima. Takva suptilna elegancija posebno je zanimljiva na raskošnim crvenim tepisima na kojima se svi žele istaknuti nečim posebnim i dotad neviđenim.

U galeriji smo izdvojile osam ovogodišnjih oskarovskih manikura koje bi vas mogle potaknuti na odvažnost, ali i na vraćanje prirodnim i jednostavnim izdanjima.

Zendaya se odlučila za prirodni minimalizam Zendaya se odlučila za prirodni minimalizam (Foto: Profimedia)

10 dama koje dokazuju da je nenametljivom make-upu mjesto na crvenom tepihu Emma Stone Margot Robbie Emily Blunt +6 Charlize Theron

Nude ruževi za svaki dan i najglamuroznije večeri Chanel Rouge Allure Velvet Luminous Matte Lip Colour (Intemporelle) L’Oréal Paris Color Riche Free the Nudes (505 Nu Resilient) Maybelline Color Sensational (222 Flush Punch) +7 Naj Oleari Cachemire Matte Lip Stylo (Nijansa 03)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju