Jutarnju i večernju rutinu njege u kojoj krademo malo vremena za sebe ne bismo trebali shvatiti kao obvezu, već kao priliku da se posvetimo sebi i mislimo na svoje zdravlje.

Galerija Osmijeh koji osvaja - 10 Osmijeh koji osvaja - 1 Osmijeh koji osvaja - 4 +15 Osmijeh koji osvaja - 15

Osim čišćenja lica i brige o svojoj koži, ujutro nakon buđenja i uvečer prije spavanja oralna higijena važan je korak koji nikako ne smijemo preskočiti. Redovita briga o našim zubima ključna je za održavanje optimalnog oralnog zdravlja kako bismo uklonili nakupljeni plak, odnosno bakterijski film na našim zubima. Naslage koje ne uklanjamo redovito idealno su mjesto na kojem će se rado nastaniti karijes.

Dosljednost u oralnoj higijeni ne znači samo mehanički prelaziti četkicom preko zuba, već pažljivo osluškivati potrebe naše usne šupljine, prilagoditi intenzitet četkanja i odabrati odgovarajuću pastu za zube i nježnu četkicu koja neće oštetiti naše zube, caklinu i zubno meso. Zbog uvriježenih mitova da se zubi moraju četkati snažno i više od tri puta dnevno, često činimo greške koje nam čine više štete nego koristi.

Mitovi o pranju zubi koji nam zapravo štete:

1. Što više četkamo zube, to su zdraviji

Prečesto četkanje može dovesti do trošenja cakline, a smanjenje zaštitnog sloja na zubima lako postaje mjesto na kojem se karijes jedva čeka udomaćiti. Osim toga, prečesto pranje zubi može oštetiti desni, zbog čega one mogu postati preosjetljive i to će rezultirati upalom ili učestalim krvarenjem. Zube je dovoljno pažljivo i detaljno četkati ujutro i navečer po dvije minute.

2. Tvrda vlakna četkice bolje peru zube nego mekana

Tvrda vlakna četkice nisu najbolji i najsigurniji čistači naše usne šupljine. Prilikom odabira četkice birajte mekana ili srednje mekana vlakna izrađena od kvalitetnih materijala koja jednako temeljito čiste naše zube i uz to čuvaju desni od potencijalnih ozljeda.

  Osmijeh koji osvaja - 16 Osmijeh koji osvaja - 16 Foto: Nova Studio

U novoj liniji proizvoda Jordan Green Clean od recikliranih materijala koji dobro čine našem zdravlju, ali i prirodi, možete potražiti četkice s biovlaknima ricinusa koja će nježno čistiti vaše zube i spriječiti oštećenje zubnog mesa, a jednako su sigurne i za ortodontske aparatiće, kao i zubne implantate.

Funkcionalnost i održivost glave karakteristike su ekolinije Green Clean, u kojoj možete pronaći jednako nježne četkice za vaše mališane, koji bi pravilnu oralnu higijenu trebali usvajati od malih nogu.

Osmijeh koji osvaja - 9 Osmijeh koji osvaja - 9 Foto: Nova Studio

3. Dovoljno je samo čišćenje zuba, bez dodatnog čišćenja jezika i upotrebe zubnog konca

Nakupljene bakterije na jeziku osim što mogu uzrokovati različite infekcije u našim ustima, nerijetko su krivac za loš zadah. Uvedite u svoju rutinu čišćenje jezika, kao i upotrebu zubnog konca, koji će nakon jela očistiti ostatke hrane i prostore između zuba.

Osmijeh koji osvaja - 13 Osmijeh koji osvaja - 13 Foto: Nova Studio

Maleni pomoćnik u našoj oralnoj higijeni kao što je zubni konac Jordan 3u1, koji spaja tri različita proizvoda u jednom – navošteni zubni konac s okusom mente, čačkalicu i čistač jezika, lako može postati naš saveznik u borbi protiv bakterija i lošeg zadaha, te ćemo ga rado ponijeti svuda sa sobom.

 4. Svaka zubna pasta jednako je učinkovita

Kod odabira paste za zube važno je obratiti pozornost na njezin sastav i kad god možemo, odabrati onu s prirodnim sastojcima.

Osmijeh koji osvaja - 11 Osmijeh koji osvaja - 11 Foto: Nova Studio

Osim antibakterijskih svojstava, paste za zube s prirodnim sastojcima kao što je ekstrakt zelenog čaja bit će nježne prema našoj usnoj šupljini, baš kao i prema okolišu. Ako zube želite dodatno zaštititi od karijesa i ojačati caklinu, obratite pozornost na sastav zubnih pasta jer bi trebale sadržavati – fluorid.

Prirodni sastav paste za zube posebno je važan kad su u pitanju mališani, koji često ne znaju ispravno ispljunuti pastu za zube nakon čišćenja. Osim blagog okusa koji im neće biti odbojan, obratite pozornost na to da zubna pasta ne sadrži šećer. Zubna pastaJordan Green Clean Junior 6+ nježna je za usnu šupljinu mališana, blagog je voćnog okusa zaslađenog stevijom, a nježni prirodni sastav, osim što će zaštititi dječju usnu šupljinu, pružit će zaštitu mliječnih i trajnih zuba od karijesa.

Osmijeh koji osvaja - 17 Osmijeh koji osvaja - 17 Foto: Nova Studio

5. Ako desni ne krvare prilikom pranja, znači da su zdrave

Mnogi dentalni problemi mogu biti asimptomatski u početnim fazama, a problemi s desnima jedni su od njih i često su bezbolni u početku. Održavanje zdravog zubnog mesa proces je koji podrazumijeva pravilno i redovito četkanje, korištenje zubnog konca, kao i zdrav životni stil.

Redoviti posjeti stomatologu igraju ključnu ulogu u ranom otkrivanju i sprječavanju potencijalnih problema, stoga bismo na kontrole trebali odlaziti redovito, svakih nekoliko mjeseci.

Briga o oralnoj higijeni važna je za naše cjelokupno zdravlje, a novi proizvodi iz linije Jordan Green Cleanu trenu će postati naši glavni saveznici u borbi za zdrav i lijep osmijeh. Redovita briga o oralnom zdravlju trebala bi postati izraz ljubavi prema nama samima jer su koraci koji nas dijele do zdravog i lijepog osmijeha put prema samopouzdanju koje ćemo tako odvažno nositi. Green Clean proizvode možete pronaći u DM drogerijama i na web stranici.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom pasta Jordan Green Clean po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju