Ako i vas oduševljavaju simpatični ljenjivci, onda će vam se svidjeti i zgodni predmeti s motivom ovih životinjica koje smo pronašli u trgovinama.

Galerija +0 Urban Outfiters, 183 kn  

Ljenjivci su najsporiji sisavci na Zemlji. Najveća brzina kojom se ljenjivac kreće je jedan i pol metar u jednoj minuti. Na tlu ne može uspravno stajati, već se povlači pomoću kandži.

Da zaista žive onako kako im govori ime, lijeno, govori činjenica da provedu i više od tjedan dana viseći naglavce s istog stabla. Silaze na tlo samo jednom u tjednu kako bi obavili nuždu ili da promijene stablo na kojem su pojeli lišće koje im je najdraže.

Punjen lavandom i heljdom, ljenivac će vas opustiti i ugrijati Mirisno, mekano i toplo: Medeni ljenivac koji će vas zagrliti i ugrijati tijekom hladnih dana

Ljenjivci su vrlo stari podred krezubica, a srodni su s mravojedima i pasancima. Poznato je šest recentnih vrsta koje se dijele na dvije porodice, dvoprstih i troprstih ljenjivaca. Nastanjuju isključivo krošnje stabala tropskih kišnih šuma Srednje Amerike i područja Amazonije pa do južnih područja Brazila.

Slika nije dostupna Vombat Millie: Jeste li ikada vidjeli nekoga da ovako slatko jede batat?

Slika nije dostupna A slatkoće! Beba vidra koja pokušava ući u vodu potpuno će vas "raspekmeziti"

Dosežu dužinu tijela od najmanje pola metra i težinu do pet kilograma, dok dvoprsti mogu težiti i do devet kilograma.

Gotovo čitav svoj samotnjački život ljenjivac provodi ovješen kandžama na grani s leđima prema tlu. Kandže pri tome djeluju kao kuke. Hrane se gotovo isključivo lišćem, samo dvoprsti ljenjivci katkad pojedu voćku ili malog beskralježnjaka.

Volite li i vi ljenjivce, sigurno će vam se svidjeti zgodne stvarčice s motivom tih medenih i posebnih sisavaca koje smo pronašli u trgovinama, a pronaći ćete ih u fotogaleriji na početku teksta.

Moguće ga je staviti i u zamrzivač pa tada mijenja svoju funkciju Urban Outfiters, 183 kn (Foto: Urban Outfitters)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju