Ako i vas oduševljavaju simpatični ljenjivci, onda će vam se svidjeti i zgodni predmeti s motivom ovih životinjica koje smo pronašli u trgovinama.

Galerija

 

Ljenjivci su najsporiji sisavci na Zemlji. Najveća brzina kojom se ljenjivac kreće je jedan i pol metar u jednoj minuti. Na tlu ne može uspravno stajati, već se povlači pomoću kandži.

Da zaista žive onako kako im govori ime, lijeno, govori činjenica da provedu i više od tjedan dana viseći naglavce s istog stabla. Silaze na tlo samo jednom u tjednu kako bi obavili nuždu ili da promijene stablo na kojem su pojeli lišće koje im je najdraže.

Ljenjivci su vrlo stari podred krezubica, a srodni su s mravojedima i pasancima. Poznato je šest recentnih vrsta koje se dijele na dvije porodice, dvoprstih i troprstih ljenjivaca. Nastanjuju isključivo krošnje stabala tropskih kišnih šuma Srednje Amerike i područja Amazonije pa do južnih područja Brazila.

Dosežu dužinu tijela od najmanje pola metra i težinu do pet kilograma, dok dvoprsti mogu težiti i do devet kilograma.

Gotovo čitav svoj samotnjački život ljenjivac provodi ovješen kandžama na grani s leđima prema tlu. Kandže pri tome djeluju kao kuke. Hrane se gotovo isključivo lišćem, samo dvoprsti ljenjivci katkad pojedu voćku ili malog beskralježnjaka.

Slaaatkice! Sedam prezgodnih stvarčica za one koji vole francuske buldoge

Volite li i vi ljenjivce, sigurno će vam se svidjeti zgodne stvarčice s motivom tih medenih i posebnih sisavaca koje smo pronašli u trgovinama, a pronaći ćete ih u fotogaleriji na početku teksta.

Moguće ga je staviti i u zamrzivač pa tada mijenja svoju funkciju
Urban Outfiters, 183 kn (Foto: Urban Outfitters)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju