Povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana žena Mattel je odlučio odati počast osam žena iz raznih krajeva svijeta koje su svojim trudom, radom i uspjehom postale pravi uzori, a jedna od njih je i jedinstvena glumačka diva Helen Mirren.

Galerija Osam slavnih žena dobilo je svoje lutke Barbie Barbie lutka inspirirana Helen Mirren Hellen Mirren na Filmskom festivalu u Cannesu 2023. +0 Barbie lutka inspirirana Helen Mirren

Glamurozna lutka slavne glumice u ruci drži kipić Oscara koji je osvojila 2007. za ulogu u filmu Kraljica, ali nije inspirirana njezinom tadašnjom modnom kombinacijom.

Naime, lutka nosi plavu haljinu, a kosa joj je obojena plavo te tako imitira odvažan i upečatljiv izgled koji je glumica izabrala za pojavljivanje na Filmskom festivalu u Cannesu 2023. godine. Tako uz kipić Oscara dolazi i lepeza koju je Mirren tada nosila, ali i ostali modni dodaci.

78-godišnja glumačka zvijezda, koja je u hit filmu Barbie preuzela ulogu naratorice, rekla je da stvaranje lutke smatra velikim komplimentom.

Barbie lutka inspirirana Helen Mirren Barbie lutka inspirirana Helen Mirren (Foto: Profimedia)

Apsolutno sam oduševljena svojom Barbie. To što me je Barbie izabrala za uzora veliki je kompliment i nešto što ne bih ni u najluđim snovima mogla zamisliti da će mi se dogoditi u ovoj životnoj fazi.

To je vrlo posebna stvar i nešto što mogu dodati na popis svojih najdražih postignuća; postati Dama Britanskog carstva, osvojiti Oscara, imati zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih – i imati vlastitu Barbie!

O odjevnoj kombinaciji za koju su se odlučili iz Mattela i samoj izvedbi njezine Barbie replike, Helen Mirren je kazala:

Kompleksnost i detalji na lutki su izvanredni; sviđa mi se što lutka Barbie nosi jedan od mojih omiljenih izgleda na crvenom tepihu, i to je bio prvi put ikad da sam imala plavu kosu, bilo je tako uzbudljivo. Volim prigrliti kazališnu modu i radost koju može donijeti zabava s modom i mislim da bi ta radost trebala biti vječna. A trešnja na vrhu torte je moja lutka koja ima minijaturnog Oscara. Reprodukcija je apsolutno savršena.

Dan žena i 65. godišnjica Barbie

Mirrenina lutka jedna je od osam lutaka napravljenih prema slavnim ženama koje su veliki uzori, a njihova kreacija slavi Dan žena, ali i 65. godišnjicu lutke Barbie.

Osim britanske glumice, svoje su lutke dobile i australska pjevačica Kylie Minogue i njezina kanadska kolegica Shania Twain, američka glumica Viola Davis, brazilska influencerica Maira Gomez, meksička redateljica, producentica i scenaristica Lila Avilés, japanski model Nicole Fujita i njemačka komičarka Enissa Amani.

Osam slavnih žena dobilo je svoje lutke Barbie Osam slavnih žena dobilo je svoje lutke Barbie (Foto: Profimedia)

Komentirajući lansiranje novih lutaka na Mattelovoj web stranici, Krista Berger, viša potpredsjednica tvrtke Mattel, rekla je: Barbiena priča nikada nije bila samo o njoj. Radi se o velikom broju djevojčica koje je nadahnula i milijunima priča koje im je pomogla zamisliti.

Proteklih 65 godina, Barbie je koristila svoju globalnu platformu kako bi osnažila djevojčice da sanjaju velike snove, istraže svoj neograničeni potencijal i usmjere vlastitu priču kako bi oblikovale svoju budućnost.

Dok slavimo ovu značajnu obljetnicu, odajemo priznanje više od šest desetljeća priča koje je Barbie pomogla napisati, odajemo priznanje lutki koja svima nastavlja pružati priliku da sanjaju – i to velike snove.

Kraljica i gotovo: Helen Mirren za Cannes je obojila kosu u plavu boju i izgleda fantastično Helen Mirren Helen Mirren (77) Glumica izgleda fantastično u haljini modne kuće Del Core +3 Izdanje j upotpunila dijamantnim nakitom

"Barbie": Očekivali smo bezbrižan povratak u djetinjstvo, a dobili smo jedan od najvažnijih filmova ove godine Film 'Barbie' Film 'Barbie' America Ferrera u filmu Barbie glumi lik Glorije, zaposlenice tvrtke Mattel +3 Marog Robbie kao Barbie

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju