U povijesti mode 5. srpanj zabilježen je kao rođendan modernog bikinija. Baš zato prisjetili smo se jednog od najpopularnijeg modela u povijesti filma, koji je 2002. godine nosila Halle Berry.

Galerija Halle Berry kao Bondova djevojka u filmu Umri drugi dan Halle Berry u filmu Umri drugi dan - 3 Halle Berry u filmu Umri drugi dan - 4 +0 Halle Berry u filmu Umri drugi dan - 1

Halle Berry mnogo je puta svrstavana na ljestvice naljepših dama, dok ju je magazin Esquare pronaglasio najseksepilnijom ženom svijeta u 2008. godini. Tome je značajno doprinijela i njezina uloga Bondove djevojke u filmu “Umri drugi dan”, a posebice scena izranjanja iz mora u narančastom bikiniju pariškog brenda Eres.

Push-up bikini uvijek je dobar izbor za manje grudi Sedam bikinija i jedan jednodjelni kupaći kostim koji laskaju manjim grudima

Scena na plaži Halle Berry, odnosno njezina lika Jinx Johnson bila je svojevrsni hommage Ursuli Andress u prvom Bondovu filmu “Dr. No”. Po uzoru na švicarsku glumicu koja je utjelovila Honey Rider u tom hitu iz 1962. godine, Halle Berry izronila je iz vode noseći bikini u kombinaciji s bijelim remenom.

Ovaj je kupaći kostim momentalno ušao u legendu te se danas smatra jednim od najpamtljivijih bikinija u povijesti filmske umjetnosti.


Pozitivne reakcije na scenu iznenadile su američku glumicu. Halle Berry priznala je da joj snimanje na španjolskoj obali nije ostalo u lijepom sjećanju. Redatelj filma Lee Tamahori nije bio zadovoljan njezinim nastupom te joj je stalno vikao da pokuša još jednom i bude seksepilnija.

More je bilo ledeno. Morala sam ući u vodu i izaći iz vode mnogo puta te prošetati plažom na 'određeni način'. Cijela filmska ekipa čula je upute da budem seksepilnija. Ja sam pak vikala da je ovo što radim najseksepilnije što mogu. Rekla sam mu da ću trebati ići na zamjenu kuka ako se budem seksepilnije kretala, rekla je glumica u kasnijim intervjuima.

Halle Berry je zadržala legendarni bikini i nakon završetka snimanja te ga je navodno isprobavala svakih nekoliko mjeseci da provjeri je li u dobroj formi. Ako joj je bikini bio preuzak, pojačala je tempo u teretani.

Ako je suditi prema fotografijama na Instagram profilu Halle Berry, riječ je o vrlo učinkovitoj strategiji jer oskarovka u 53. godini života izgleda bolje nego ikad ranije.

Pogledajte i:

10 kultnih kupaćih kostima svih vremena +0 Pamela Anderson

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju