Mladenci uvijek mogu sami odrediti "dress code" za svoje vjenčanje. U slučaju kada to ne naprave, onda bi gosti na vjenčanju trebali slijediti određena pravila odijevanja u toj prigodi.

1. Izbjegavajte bijelu boju.

To se prije svega odnosi na potpuno bijele kombinacije sastavljene od npr. bijele haljine ili hlača i košulje u toj boji. Pokoji sitni bijeli detalj na odjevnim komadima druge boje poput npr. uzorka ili manje aplikacije nije problematičan.

Nepisano pravilo kaže kako samo mladenka na vjenčanju može nositi bijelo, a ako se gost na vjenčanju pojavi u bijelom izdanju to se smatra znakom nepoštovanja prema mladenki i guranjem u centar pažnje. Naravno, postoje situacije u kojima mladenci odluče kako žele da "dress code" na njihovom vjenčanju bude bijela boja pa je u tom slučaju možete nositi.

Tajice Neprimjeren odabir: Mjesta i situacije u kojima se tajice ne smiju nositi

2. Oprezno i s crnom bojom.

Oko nošenja ove boje na vjenčanju i dalje se vode rasprave. Crna se smatra elegantnom i mnogi je obožavaju, ali istovremeno je simbol tugovanja i žalovanja pa se zbog toga često izbjegava u takvoj prigodi. Modni stručnjaci savjetuju da se u ovom slučaju posavjetujete s mladenkom i direktno je upitate bi li joj smetalo da nosite npr. crnu haljinu. Također savjetuju da crnu odjevnu kombinaciju obogatite cipelama i modnim dodacima u boji.

Mladenka i vjenčana kuma Nije uvijek jednostavno: Pet savjeta kako odabrati vjenčanu kumu

3. Dozirajte šljokice i veliko blještavilo.

Vjenčanje nije doček Nove godine ili disko, osim ako mladenci ne rade tematsku svadbu i zahtijevaju da svi gosti svoje kombinacije obogate blještavim komadima. Šljokicama i raznim blještavim aplikacijama na odjeći automatski pažnju privlačite na sebe, a na vjenčanju bi centar pažnje ipak trebala biti mladenka.

Nova lokacija za vjenčanja u Zaprešiću za koju već postoji lista čekanja - 6 Idila u Zaprešiću: Nova lokacija za vjenčanja koju krase šuma, perivoj i jezerce

4. Prevelika ležernost nije poželjna.

Vjenčanja i svadbe u pravilu s formalne prigode koje zahtijevaju i formalno odijevanje stoga morate pripaziti kako ne biste odabrali previše ležernu kombinaciju. Nitko na vjenčanju ne želi izgledati kao da se prije 5 minuta ustao iz kreveta. Tako, na primjer, traperice stvarno nisu poželjan odjevni komad na vjenčanju, osim ako mladenci ne napomenu kako je dress code maksimalno ležeran.

Slika nije dostupna Preporučuje Vogue: 30 komada koje je dobro imati u ormaru nakon 30. godine

5. Izbjegavajte odjeću ispod koje se vidi donje rublje.

Odjeća napravljena od prozirnih materijala ili pak previše uska odjeća ispod koje se neizbježno ocrtava donje rublje smatra se neprimjerenom za vjenčanja.

6. Ne pretjerujte sa seksipilom.

Izrazito duboki dekolte ili visoki prorez ostavite za neku drugu prigodu, a za vjenčanje ipak birajte odjeću koja manje izravno projicira seksipil.

Vjenčanice iz H&M-a - 4 Od 450 kuna: Pet vjenčanica iz H&M-a za figure od broja 32 do 46

7. Kratko (ni)je slatko.

Kratka haljina ili suknja nije loš izbor za vjenčanje. Međutim, morate paziti da ne odaberete previše kratki model koji će vam stvarati problem prilikom kretanja, sjedenja ili plesanja. Sigurno ne želite provesti cijelu večer ili noć povlačeći rukama haljinu i brinuti o tome hoće li otkriti previše.

Saznajte više o potezu mladenke iz Samobora koji bi napravila rijetko koja žena.

POGLEDAJTE I:

Inspiracija za vjenčanje: 20 svadbenih torti najrazličitijih stilova ukrašavanja Svadbena torta Svadbena torta Svadbena torta +16 Svadbena torta

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju