S dolaskom proljeća i toplijeg vremena, mnogi požele malo "omekšati" svoju tamnu kosu. Najlakši način kako to učiniti ako ste brineta je pomoću pramenova.

Naravno, to ne znači da morate napustiti svijet brineta, dapače, samo ćete zahvaljujući trikovima vašeg frizera otvoriti lice i omekšati  boju, bez da napustite svijet smeđe kose.

Dobro napravljeni pramenovi, naime, imaju moć transformirati izgled vaše kose, a onda i lica na najlaskaviji mogući način. Dodavanjem svjetlijih nijansi, stvara se blistaviji izgled. Bez obzira hoćete li se odlučiti za suptilne, jedva vidljive pramenove ili nešto hrabriju opciju, u ova slučaja oni će poboljšati i nadopuniti vašu osnovnu boju.

Naravno, neke kombinacije boja izgledaju bolje od drugih, pa je dobro da konačnu odluku donesete zajedno s vašim frizerom koji će najbolje znati što se može postići s vašom trenutnom situacijom. Neke savjete s nama je podijelila i Nikolina Perković iz frizerskog studija Nikas.

Da brineta ostane brineta, ali da bude malo svjetlija i da se približi ljetu, može se napraviti balayage, odnosno da donji dio kose bude svjetliji.

Ako netko želi da to bude manje vidljivo, mogu se napraviti tanki pramenovi u donjem dijelu s kojima kosa izgleda kao da je posvijetlila na suncu.

Još jedna opcija je i da se ide na pramenove uz lice. Ne moraju dakle biti po cijeloj kosi nego samo uz lice, ali moraju biti tanki i suptilni i licu davati dozu svjetlosti.

Ako netko ima šiške, na njih se ne rade pramenovi, osim ako su one u visini usta ili brade.

Tonovi koji pašu brinetama su karamela, znatni, koraljni, tamnija crvena, rekla nam je Nikolina iz Studija Nikas i zaključila kako licu, kad dođe sunčani period godine, godi malo svjetlosti, odnosno da je oko njega sve dinamičnije i razigranije.

Na ovom tragu, mi ćemo u nastavku izdvojiti tri opcije za sve brinete koje s dolaskom toplijih dana žele "omekšati" svoju smeđu nijansu.

Slika nije dostupna Inspiriran Dianom: Moderna verzija princezinog boba s tri ključna detalja

1. Plavi pramenovi

Plavi pramenovi i smeđa kosa mogu biti savršena kombinacija. Bitno je samo da izaberete najbolju svjetliju nijansu. Poželjno je da ona bude samo nijansu ili dvije svjetlija od vaše baze. Na taj način, stvorit će se kontrakst i dodatna dimenzija u kosi bez neželjenih strogih linija.Svjetliji pramenovi uz lice dodatno će ga otvoriti.

2. Balayage

U usporedni s klasičnim pramenovima, balayage je slobodna tehnika bojenja zahvaljujući kojoj kosa izgleda kao da je posvijetlila na suncu. Posebno je dobra opcija za dame s tamnom kosom koje žele omekšati boju.

Slika nije dostupna Treba vam poticaj? Šest velikih promjena frizura u poznatom salonu kao izvor inspiracije

Prednost balayage tehnike je ta da ne morate često odlaziti frizeru radi održavanja. Vaša kosa bit će svjetlija bliže rubovima te će se izgledati meko i prirodno.

3. Karamel-smeđi pramenovi

Tamniju smeđu kosu možete osvježiti i smeđim pramenovima i to onima u nijansi karamele. Rezultat će biti osvježena kosa, a vi ćete i dalje biti u svijetu brineta. Ovisno o vašim osobnim željama, možete se odlučiti za deblje ili tanje pramenove.

Charlize Theron Inspiracija za šišanje: 20 najboljih bob-frizura svih vremena po odabiru Voguea

Na kraju, nemojte zaboraviti da svaka kosa s pramenovima treba i dodatnu njegu kako ne bi bila suha i sklona oštećenjima. Barem jednom tjedno kosu nahranite hidratantnom maskom i koristite proizvode namijenjene vašem tipu kose.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju