Ovisno o kulturi pojedine zemlje te kalendaru koji je u njima prihvaćen kao temeljni, osobe s imenom Lidija ili Lidia imendan slave na različite datume. U Hrvatskoj Lidije slave 27. ožujka, 20. svibnja ili 3. kolovoza na spomendan sv. Lidije iz Tijatire, ovisno o svom datumu rođenja.

Bez obzira na datum slavlja, sve Lidije povezuju posebnosti koje to drevno ime nosi u sebi. Imenu grčkog podrijetla pripisuju se različita značenja, pa tako u grčkoj kulturi, između ostalog, znači 'lijepa' i 'plemenita', a u drugim kulturama ima i značenje 'rođena od boga'.

Prema numerološkim analizama toga imena, Lidije imaju čvrst karakter i vrlo su mudre. Sklone su analiziranju životnih pitanja i na glasu su kao razumne osobe.

Ema Kakve su osobe koje nose ime Ema?

Beba 20 najpopularnijih imena za djevojčice i dječake u Hrvatskoj

Beba među cvijećem Simbol novog početka: 30 najljepših proljetnih imena za djevojčice i dječake

Odlikuje ih jaka empatija i ne nedostaje im emocija. Upravo se zbog velike emotivnosti njihovo srce lako lomi, ali iz teških faza izvlači ih ranije spomenuti jak karakter i sposobnost razumnog sagledavanja svih situacija.

Lidije vole samostalnost i slobodu. Poštuju autoritete, ali ne padaju pod njihov utjecaj jer uvijek razmišljaju svojom glavom. Iako će rado poslušati savjete, same donose svoje odluke bez utjecaja drugih ljudi.

Sonja Kakve su osobe koje nose ime Sonja?

Natalije slave imendan Kakve su osobe koje nose ime Natalija?

Martina Kakve su osobe koje nose ime Martina?

Kada je u pitanju posao, Lidije su učinkovite, fokusirane i ozbiljne – na radost svojih poslodavaca. Iste kvalitete čine ih i dobrim šefovima. One vole stabilnost i radnu atmosferu u kojoj se adekvatno mogu posvetiti svojim odgovornostima.

Saznajte više o povijesti imena Lidija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju