Neovisni, odvažni, strastveni, temperamentni, samouvjereni, snažni, ponosni, pustolovni, inteligentni – sve su to lavovi. Zbog svoje vrele naravi taj vatreni znak lako plane i spremno će se obraniti od svih napada, a ako ih ne želite razljutiti, onda u njihovu društvu izbjegavajte ove rečenice.

1. "Daj pusti to, ja ću to srediti."

Naljutit će ih svaki pokušaj da im oduzmete kontrolu jer lavovi vole imati sve konce u svojim rukama. S druge strane, ne vole se osjećati kao da su nekoga iznevjerili ili razočarali i zato pripazite na koji način preuzimate inicijativu. Kod lavova je želja za kontrolom često izraz nesigurnosti, a ne potreba za dominacijom. Preuzimanjem kontrole oni zapravo skrivaju svoje strahove te ih naposljetku ih prevladaju.

2. "Smiri se."

Kontraproduktivno je ljutitim lavovima govoriti da se smire jer ćete samo još više raspiriti njihovu ljutnju. Dajte im vremena da se ohlade i pustite ih da se smire u svom tempu.

Slika nije dostupna Ponosne, strastvene, teatralne: Otkrijte sve o ženama lavovima

3. "Baš si sebična."

Lavovi se dobro snalaze u centru pažnje i ne smeta im kada je sav fokus na njima, a upravo ih se zbog toga proglašava egoističnima i sebičnima. Međutim, većinu lavova povrijedit ćete tom rečenicom jer zapravo uopće nisu takvi. Sebičnost je prije svega osobina čovjeka koji se brine samo o svojoj koristi, a svesti sve lavove na zajednički nazivnik i proglasiti ih sebičnima preveliko je generaliziranje. Oni su često fokusirani na svoje potrebe, ali to ne znači da će u potpunosti ignorirati potrebe bližnjih.

4. "Prestani analizirati."

Iako na prvi pogled mogu djelovati vrlo bezbrižno i neopterećeno, iza njihove ležerne fasade zapravo se kriju osobe sklone konstantnoj introspekciji i promišljanju. Lavovi preispituju i sve situacije u kojima se nađu, a duboko analiziranje je sastavni dio njihove osobnosti. Tražiti ih da se odreknu analiziranja je kao da ih tražite da se odreknu sebe.

Prijateljice Svi ga vole? Horoskopski znak koji se (navodno) slaže sa svim drugim znakovima

5. "Moraš se promijeniti."

Svi vatreni znakovi imaju vrlo snažno mišljenje o sebi i svojim stavovima. Spremni su naljutiti se ako počnete previše preispitivati njihovu osobnosti i isticati dijelove osobnosti koje smatrate negativnima. Lavovi su kad je o tome riječ najvatreniji i uistinu ćete ih povrijediti ako im kažete da se moraju promijeniti. Oni jednostavno ne vole promjene te žele biti prihvaćeni i voljeni baš takvi kakvi jesu, bez obzira na sve.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju