Mnogi će se 7. svibnja okupiti u svojim domovima kako bi podržali našeg predstavnika Baby Lasagnu, a za njegov nastup na Eurosongu valja pripremiti i osvježavajuće piće.

A koji se koktel bolje uklapa u Markov nastup nego jedan od najpoznatijih na svijetu – Bloody Mary.

Radi se o koktelu koji spaja naizgled nespojive okuse, a glavni su sastojci votka i sok od rajčice, uz dodatak sastojaka koji više podsjećaju na bolonjez umak nego na koktel.

U originalu se soku od rajčice i votki dodaju worcestershire umak, češnjak, začinsko bilje, papar i limunov sok, a u nastavku donosimo recept za najrašireniju verziju. 

Bloody Mary – sastojci:

Za dvije osobe:

  • 250 ml soka od rajčice
  • 60 ml votke
  • Sok jednog velikog limuna
  • Par kapi worcestershire umaka
  • Po želji par kapi tabasco umaka
  • Sol
  • Papar
  • Led

Bloody Mary – priprema:

  1. U blender stavite par kockica leda, dodajte votku, a zatim sve ostale sastojke i dobro izradite u blenderu.
  2. Poslužite uz dodatak grančice celera i svježe limete.

Savjet: Ovisno o tome kakvu teksturu želite, koktel možete napraviti i u shakeru, tada će tekstura biti nešto rjeđa.

Društvenim mrežama kruži zanimljiv dodatak ovome poznatome koktelu, a radi se o Bloody Mary miksu američke robne marke Stouffer's s okusom lazanja, koji bi ovom našem koktelu dao bizarnu, ali još prikladniju notu.

 Ako ste ipak ljubitelji nešto jednostavnijih okusa, inspirirajte se receptom za koktel koji spaja džin i jagode, a u nastavku pronađite još ideja za osvježavajuća pića. 

Koktel pčelinja koljena Samo tri sastojka: Koktel zanimljiva naziva posebno će se svidjeti ljubiteljicama džina Barbie koktel Još nam nije dosta Barbie manije: Barbie koktel spoj je mohita, pina colade i limunade Džin sa sladoledom Recept za sladoledno iznenađenje s džinom i likerom od čokolade Džin-tonik s kokosom Džin-tonik s kokosom: Isprobajte recept za piće s okusom ljeta Ljubičasti džin-tonik Napravite ljubičasti džin-tonik koji će vas osvojiti i okusom i izgledom Džin-tonik s lubenicom Ljetna verzija: Recept za džin-tonik s lubenicom Džin-tonik s malinama Džin-tonik s malinama: Osvježavajući koktel stvoren za druženje s prijateljicama

Živjeli!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju