Ovaj hit recept Maje Jalšovec spaja najbolje od brownieja i puddinga u jedan raskošni desert koji se peče u vodenoj kupelji i doslovno topi u ustima. Upozoravamo - ostati imun na ovo čokoladno savršenstvo gotovo je nemoguće.
Recept je u nastavku:
Brownie pudding - sastojci:
- 4 jaja
- 350 g šećera
- 1 vrećica ili nekoliko kapi vanilije
- 90 g gorkog kakaa
- 70 g glatkog brašna
- velikodušni prstohvat soli
- 250 g maslaca, otopljenog
Brownie pudding - priprema:
- Pećnicu zagrijte na 170 °C. Pripremite veću posudu s vrućom vodom u kojoj će se peći kolač.
- Kakao i brašno prosijte u veću zdjelu i dobro ih promiješajte.
- U drugoj zdjeli miksajte jaja sa šećerom i vanilijom dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla.
- Smjesu od jaja postupno dodajte u zdjelu s brašnom i kakaom te lagano promiješajte.
- Dodajte velikodušni prstohvat soli.
- Na kraju, uz lagano miješanje, postupno ulijevajte otopljeni maslac dok ne dobijete glatku, sjajnu smjesu.
- Smjesu prebacite u namašćenu vatrostalnu zdjelu ili kalup.
- Kalup stavite u veću posudu s vrućom vodom i pecite oko 60 minuta.
Dobar tek!
Pogledajte i video-recept.
Pročitajte naš popis recepata s čokoladom.
Tražite ideje za blagdanske kolače?
Imamo popis recepata za kolače za Božić, sitne i kremaste.
Još niste pronašle recept koji ste tražile?
Pogledajte popis s preko 150 slatkih recepata na jednom mjestu.