Ako tražite recepte za sitne kolače koji će krasiti vaš blagdanski stol, predlažemo vam ovaj starinski recept za oraščiće, keksiće koji uvijek prvi nestanu sa pladnja.
Radi se o jednom od onih starih, provjerenih recepata u koji ide tek nekoliko osnovnih sastojaka, a glavna je prednost oraščića što ih možete puniti namazom po želji. U nastavku pročitajte recept.
Pomiješati sve sastojke, dobro umijesiti, omotati prozirnom folijom pa staviti na 30 minuta u hladnjak.
Kalupe premazati masti ili uljem pa uroniti u brašno, a višak otresti.
Žličicom vaditi pa raditi male kuglice i utisnuti palcem u kalup.
Peći u zagrijanoj pećnici na 170°C 10-15 minuta.
Ostaviti da se prohlade pa vaditi.
Puniti namazom ili kremom pa lijepiti.
Dobar tek!
Recept za oraščiće s nama je podijelila gastroblogerica Helena Pudić, a još sličnih slastica možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.