Radi se o jednom od onih starih, provjerenih recepata u koji ide tek nekoliko osnovnih sastojaka, a glavna je prednost oraščića što ih možete puniti namazom po želji. U nastavku pročitajte recept.
Oraščići - sastojci:
- 250 g brašna
- 200 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera u prahu
- 120 g mljevenih oraha
- 2 žličice kakaa
- prstohvat soli
- čokoladni (ili neki drugi) namaz po želji
Oraščići - priprema:
- Pomiješati sve sastojke, dobro umijesiti, omotati prozirnom folijom pa staviti na 30 minuta u hladnjak.
- Kalupe premazati masti ili uljem pa uroniti u brašno, a višak otresti.
- Žličicom vaditi pa raditi male kuglice i utisnuti palcem u kalup.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 170°C 10-15 minuta.
- Ostaviti da se prohlade pa vaditi.
- Puniti namazom ili kremom pa lijepiti.
Recept za oraščiće s nama je podijelila gastroblogerica Helena Pudić, a još sličnih slastica možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Osim čokoladnim namazom kao u ovom receptu, oraščiće možete napuniti i domaćom kremom od pistacija.
Ako pak tražite još ideja za sitne božićne kolače, kekse, klasične torte, pite ili savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!